AudioStream-adaptern

Dessa hjälpguider hjälper dig att hantera och sköta AudioStream-adaptern.

Vanliga frågor

Söker du mer information om AudioStream-adaptern?  Ta en titt nedan för att hitta svar på de vanligaste frågorna.

AudioStream-adaptern gör att du kan streama musik och telefonsamtal direkt till din RONDO 3 audioprocessor. Med AudioStream-adaptern kan du höra från alla appar på din enhet som använder ljud – alltifrån Netflix till Google Maps.

När AudioStream-adaptern har konfigurerats behöver du bara en aktiv Bluetooth®-anslutning till din enhet och sedan kan du lyssna på vilken musik du vill.

När AudioStream-adaptern har konfigurerats och parkopplats till din mobiltelefon måste du aktivera din Bluetooth-anslutning. Sedan är det bara att ringa dina vänner som vanligt – ljudet kommer att streamas direkt till din RONDO 3 audioprocessor. Du kan använda smarttelefonens mikrofon när du pratar med dina vänner.

Du kan använda appar från en tredje part, t.ex. Chatable, som låter användaren använda själva smarttelefonen som fjärrmikrofon. iOS-mobiler erbjuder även ”Live-lyssning”. Denna funktion gör att de som använder AudioStream-adaptern kan använda sin iPhone som fjärrmikrofon.

Ja – AudioStream-adaptern fungerar tillsammans med kompatibla smarta TV-apparater och digitala mediaspelare. Du kan se vilka enheter som är kompatibla med AudioStream-adaptern här.

Ja, AudioStream-adaptern är kompatibel för bilaterala användare och gör att du kan streama ljud i stereo.

AudioStream-adaptern kan användas med RONDO 3-audioprocessorn.

Du behöver ha den senaste versionen av appen AudioKey 2 för att konfigurera AudioStream-adaptern med din mobila enhet. Följ instruktionerna här för att konfigurera din AudioStream-adapter. Din AudioStream-adapter bör sedan ansluta till din enhet automatiskt så fort Bluetooth är aktiverat.

AudioStream-adaptern är inte lämplig för små barn under 3 år.

AudioStream-adaptern kan användas som en Made for iPhone (MFi)-hörapparat och den stödjer teknologin Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA). Du hittar en fullständig lista över kompatibla enheter här.

En ständig ljudstreaming kräver mer energi. Det kan alltså hända att ditt batteri tar slut snabbare när du använder AudioStream-adaptern.

Ja, så fort RONDO 3:s uttagsskydd öppnas kommer RONDO 3:s IP-klassning IP68 att sluta gälla. Därför rekommenderar vi att du är extra försiktig när du använder AudioStream-adaptern.

Ja. Du hittar detaljerade instruktioner om hur och när du uppdaterar AudioStream-adapterns fasta program här.

AudioStream-adaptrarna måste uppdateras individuellt. Se därför till att din andra enhet är avstängd under uppdateringen. Du behöver även radera/koppla bort/glömma din AudioStream-adapter innan du startar uppdateringen. Du hittar mer detaljerad information om hur detta ska utföras här.

Vi rekommenderar att du kontrollerar att både audioprocessorns batteri och den mobila enhetens batteri är helt laddade innan du börjar uppdatera det fasta programmet. Du behöver dock inte oroa dig om audioprocessorn stängs av under uppdateringen. Det är bara att starta om uppdateringen.

På supportsidan hittar du instruktioner för hur du konfigurerar AudioStream-adaptern samt videor som visar stegen mer i detalj.

Genom att plugga in AudioStream-adaptern på din enhet kommer den automatiskt att gå in i parkopplingsläge. Den är kvar i parkopplingsläget i 3 minuter eller tills den ansluter till en redan parkopplad enhet.

Nej, AudioStream-adaptern behöver endast konfigureras en gång. Om AudioStream-adaptern redan har konfigurerats kan adaptern/adaptrarna hittas och anslutas till olika kompatibla mobila enheter.

Ja, du kan återställa din AudioStream-adapter genom att öppna AudioKey 2-appen och navigera till Anslutningsalternativ, vidare till AudioStream och sedan Återställ. Du kan välja vilken sida du vill återställa. Efter några sekunder är AudioStream-adaptern inte längre konfigurerad. Det kan vara bra att återställa AudioStream-adaptern om till exempel den första konfigureringen har gått snett eller om du vill ta bort dess anslutningar till andra mobiltelefoner.

Du kan ta en titt på steg-för-steg-instruktionerna för att lära dig hur du parkopplar och ansluter din AudioStream-adapter till din kompatibla mobila enhet.

Ja, du kan till exempel använda AudioLink för att titta på TV och AudioStream-adaptern för att prata i telefon.

AudioStream-adaptern kan parkopplas till fem mobiltelefoner samtidigt – men det går bara att streama aktivt från en mobil enhet i taget.

AudioStream-adaptern och mobiltelefonen kan befinna sig upp till 8 meters avstånd från varandra under streamingen.

Allt du behöver är den senaste versionen av AudioKey 2-appen från appbutiken och din kompatibla mobila enhet.

AudioStream-adaptern påverkar inte riktade mikrofoner. När streamingen startar fungerar mikrofonriktningen på samma sätt som tidigare.

Nej, AudioStream-adaptern är endast kompatibel med de mobiltelefoner och surfplattor som listas på AudioStream-adapterns produktsida.

Vår listauppdateras baserat på vår aktuella kunskap. Om din mobila enhet stödjer Made for iPhone (MFi)-hörapparater eller Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA), även om den inte är listad, bör den fungera med AudioStream-adaptern.

Detta beror på hur din mobila enhet prioriterar Bluetooth-anslutningarna. Det skiljer sig mellan olika mobiltillverkare. Det är bäst att se till att din mobila enhet endast är ansluten till AudioStream-adaptern.

Ja, din AudioStream-adapter kommer att återansluta till din mobiltelefon automatiskt när Bluetooth aktiveras.

Ja, du behöver ge AudioKey 2 tillstånd till lokalisering.

Ja, din mobila enhet måste vara ansluten för att kunna återställa AudioStream-adaptern.

Stäng av din AudioStream-adapter, aktivera den igen och placera den sedan närmare din mobila enhet. Om detta inte fungerar kan det betyda att AudioStream-adaptern är ansluten till en annan telefon. Stäng av Bluetooth på alla enheter utom den som du försöker ansluta till.

Se AudioStream-adapterns användarhandbok för att få mer detaljerad information om felsökningen.

Bluetooth® och dess logotyper är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa märken står under MED-EL:s licens.