SAMBA
Audioprocessor

Dessa vägledningsbroschyrer hjälper dig att hantera och sköta din SAMBA-processor.

Vanliga frågor

Söker du mer information om SAMBA audioprocessor? Ta en titt nedan för att hitta svar på de vanligaste frågorna.

SAMBA är den senaste generationen av audioprocessor för hörselimplantatsystemen VIBRANT SOUNDBRIDGE och BONEBRIDGE. SAMBA är kompatibel med tidigare versioner av dessa system så våra aktuella användare kan enkelt uppgradera till den senaste teknologin.

SAMBA har adaptiva riktningsmikofoner och använder teknologin Intelligent Sound Adapter för att automatiskt kunna anpassas till olika lyssningsmiljöer. Med SAMBA fjärrkontroll kan du enkelt justera inställningarna eller byta program med en enda knapptryckning.

Den smidiga, snygga SAMBA har utbytbara designskal. Varje SAMBA levereras med 9 skal för att kunna smälta in med din hårfärg. Dessutom finns det ett sortiment med färgglada designskal som kan beställas separat:

Med SAMBA går det att ansluta trådlöst via tillbehöret Siemens miniTEK™ * så att det kan anslutas via Bluetooth®, telespole eller kablar för direkt ljudinmatning till din telefon, TV eller annan utrustning.

Ordmärket Bluetooth® och dess logotyper är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa märken står under MED‑ELs licens.

*Med hjälp av Siemens miniTek™ kan man ansluta trådlöst. Siemens är inte ansvarigt för att det fungerar tillsammans med SAMBA eller att standarder för säkerhet och förordningar följs vid användning tillsammans med SAMBA.

Varje kväll ska SAMBA tas av och batterifacket ska öppnas. Det släpper ut den fukt som finns i facket så att batteritiden förlängs. På morgonen stänger man facket och placerar SAMBA över implantatet.

Batteritiden beror på hur mycket det används och vilka inställningar enheten har. Om du använder SAMBA 12–16 timmar om dagen behöver du byta batteriet ungefär en gång i veckan.

Vi rekommenderar att du använder MED-EL pannband för att vara extra säker vid hård träning, som tennis eller joggning. Audioprocessorn ska tas av innan du badar, duschar eller simmar.

SAMBA är skyddad mot vattenstänk (IP32). När det är dags för simskola eller en dag på stranden är det bara att sätta in SAMBA i ett WaterWear-skydd innan du hoppar i vattnet.

Gå till vår sida med Vanliga frågor för mer information om alla våra olika hörsellösningar.

Upptäck mer