Dasar Privasi Data

Maklumat tentang pemprosesan data mengikut Artikel 13 dan 14 Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR)

Kami mengambil berat tentang perlindungan data peribadi dan privasi anda. Atas sebab ini, kami akan memaklumkan anda tentang pengendalian data peribadi anda, khususnya untuk apa kami memproses data peribadi anda, kepada siapa kami menghantarkannya dan tuntutan dan hak perlindungan data yang anda berhak terima. Apabila kami bercakap tentang data selepas ini, kami maksudkan maklumat peribadi anda. Ini adalah semua maklumat yang mengenal pasti anda sebagai individu, secara langsung atau tidak langsung.

Sila baca maklumat berikut dengan teliti.

Perihal Dasar ini

Dasar ini menjelaskan, cara maklumat peribadi anda dikumpul, digunakan dan dilindungi oleh MED-EL dan cawangannya (www.medel.com/med-el-offices-worldwide). Maklumat lanjut tentang tawaran, produk dan perkhidmatan tertentu diperihalkan terus di dalam bahagian yang berkaitan.

Kami akan sentiasa mematuhi peraturan perlindungan data berkanun apabila berurusan dengan data peribadi anda. Bagi tujuan GDPR, kami akan menjadi "pengawal" semua data peribadi anda yang kami pegang.

Siapa yang bertanggungjawab atas pemprosesan data?

Pengawal yang bertanggungjawab ialah:

MED-EL Elektromedizinische Geräte Gesellschaft m.b.H.
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Österreich
Tel.: +43 5 77 88
office@medel.com

Pegawai perlindungan data yang bertanggungjawab boleh dihubungi terus

privacy@medel.com

atau

MED-EL Elektromedizinische Geräte GmbH
u.p. Datenschutzbeauftragter
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Austria

Data apa yang diproses dan dari sumber mana data ini datang?

Kami memproses data peribadi yang kami terima terus daripada anda (cth. borang hubungan, pembelian, data akaun myMED-EL anda) serta data yang dikumpul melalui penggunaan produk dan perkhidmatan kami (cth. penggunaan apl, kunjungan tapak web). Selain itu, kami memproses data peribadi yang kami terima daripada pihak ketiga dan/atau sumber boleh diakses secara umum (cth. daftar perniagaan, daftar persatuan, daftar negara, akhbar, media) dengan cara yang dibenarkan (cth. bagi memenuhi pesanan / kontrak, memenuhi tanggungjawab perundangan atau kebenaran oleh anda).

Data peribadi anda dari sumber berlainan dan dari aplikasi dan peranti berlainan boleh digabungkan dan dipautkan dalam MED-EL.

Atas tujuan apa dan berdasarkan undang-undang manakah data anda diproses?

Kami memproses data peribadi anda mengikut peraturan perlindungan data (DSGVO dan Akta Perlindungan Data (DSG) dalam versi semasa).

Anda boleh menggunakan sistem pengurusan pembelajaran dalam talian kami yang mengandungi maklumat, kursus, webinar dan program tentang produk dan perkhidmatan MED-EL. Akademi merupakan perkhidmatan myMED-EL. Pendaftaran dilakukan melalui akaun myMED-EL anda.

Kami menggunakan alamat e-mel anda untuk menghantarkan anda maklumat automatik, seperti peringatan untuk tarikh akhir kursus atau tugasan, atau peringatan untuk tempahan acara webinar dan seminar. Anda juga akan menerima sijil anda melalui e-mel. Dalam kursus atau program dengan pelatih yang ditetapkan, pelatih boleh menghantar mesej e-mel kepada peserta sebagai sebahagian daripada proses latihan.

Akademi menggunakan kuki sesi penting, dipanggil TotaraSession. Anda mesti membenarkan kuki ini ke dalam pelayar anda untuk memberikan kesinambungan dan mengekalkan log masuk anda dari halaman ke halaman. Apabila anda log keluar atau menutup pelayar, kuki ini dimusnahkan (dalam pelayar anda dan di pelayan).

Webinar, kursus dan program yang telah anda hadiri dan kelakuan pengguna anda dirakam dalam platform pembelajaran untuk mengoptimumkan tawaran kami. Bagi semua aktiviti pembelajaran, kemajuan pembelajaran anda, jawapan dan keputusan ujian anda dicatatkan untuk mendokumenkan kejayaan pembelajaran anda dan agar dapat menghasilkan sijil latihan.

Tujuan:
Operasi dan pengoptimuman platform pembelajaran

Asas undang-undang:
Pelaksanaan kontrak – Art.6 (1) lit. b) GDPR

MED-EL menawarkan pelbagai aplikasi bagi tujuan latihan dan sokongan rehabilitasi yang berfungsi pada telefon pintar, tablet dan peranti web. Aplikasi ini mempunyai dasar privasi terbina dalamnya sendiri.

Tujuan aplikasi ini adalah untuk membantu mendapatkan yang terbaik daripada produk MED-EL anda; untuk mendengar dan memahami dengan lebih baik, untuk memajukan pembelajaran dan untuk memberikan ciri kualiti kehidupan kepada pengguna kami. Bagi sesetengah aplikasi, anda boleh menghantar keputusan ujian dalam borang pdf melalui E-mel.

Pendaftaran dilakukan melalui akaun myMED-EL anda.

Tujuan:
Penggunaan aplikasi mudah alih bagi tujuan rehabilitasi, latihan dan sokongan.

Asas Undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a, 9 (2) a dan Pelaksanaan kontrak - Art. 6 (1) b) GDPR

Anda boleh menghubungi MED-EL (cth. permintaan mengenai produk, sokongan, dsb.) dengan mengisi borang hubungan kami. Hubungan biasanya dibuat melalui e-mel, jika nombor telefon diberi, maka melalui telefon.

Apabila menyerahkan borang hubungan data anda di medan hubungan, (nama, pekerjaan (cth, pakar bedah, penjagaan di rumah, ahli audiologi), minat (minat profesional), telefon, alamat (jalan, nombor rumah, poskod, wilayah, negara), e-mel, minat untuk disertakan dalam senarai surat-menyurat) akan diproses.

Tujuan:
Menjawab/membantu anda dengan permintaan anda

Asas Undang-undang:
Pelaksanaan kontrak atau untuk melaksanakan langkah-langkah prakontrak – Art.6 (1) lit. b) GDPR

Dalam sesetengah borang hubungan kami kami menggunakan “Google reCAPTCHA”, Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, Maklumat tentang privasi data. Dengan ini kami menyemak jika entri data dilakukan oleh manusia atau oleh program automasi. Analisis bermula secara automatik sebaik sahaja anda mengunjungi laman web kami. reCAPTCHA menggunakan maklumat yang berlainan bagi analisis ini (cth. alamat IP, masa kunjungan, klik tetikus).

Asas Undang-undang:
Kepentingan yang sah – Art. 6 (1) f) GDPR - Perlindungan terhadap perisikan automasi yang haram dan spam.

Kami menggunakan chatbot di sesetengah laman web kami untuk menjawab pertanyaan anda tentang produk dan perkhidmatan MED-EL. Chatbot merupakan sistem perisian berdasarkan teks, penggunaannya adalah sukarela. Entri teks anda disimpan secara setempat di PC anda dalam kuki bagi tempoh sesi anda. Dialog dianalisis dalam bentuk tanpa nama oleh MED-EL untuk lebih menambah baik chatbot. Jika anda memasukkan butiran hubungan anda, ia akan dikemukakan kepada Pejabat MED-EL untuk menjawab permintaan anda.

Chatbot menggunakan Azure Bot Service disediakan oleh Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA. Maklumat tentang privasi data boleh didapati di sini: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Tujuan:
Bantuan cepat dengan permintaan anda

Asas undang-undang:
Kebenaran Art. 6 (1) a GDPR

Forum HearPeers ialah perkhidmatan rangkaian sosial yang disokong oleh MED-EL yang berazam menyatukan penerima dan calon implan pendengaran, pengasuh, dan keluarga di seluruh dunia untuk menyokong satu sama lain melalui pengalaman yang dikongsi.

Ahli boleh menyiar dan menjawab soalan dan berkongsi kandungan visual. Semua kandungan yang disiarkan boleh dilihat oleh ahli serta pelawat yang tidak mendaftar masuk.

Nama paparan (nama pengguna), alamat e-mel, dan kata laluan diperlukan untuk pendaftaran untuk mengakses Forum HearPeers. Gambar profil, maklumat tentang jenis implan pendengaran, dan negara boleh ditambah kepada maklumat profil yang boleh dilihat umum. Alamat e-mel dan kata laluan hanya boleh dilihat dalam tetapan peribadi ahli.

Tujuan:
Daftar untuk Forum HearPeers

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

Jika anda menggunakan Kedai web kami, anda boleh memesan produk dari MED-EL. Untuk memenuhi pesanan, kami akan mengumpul maklumat berikut: nama, butiran hubungan, e-mel, tarikh lahir, klinik pengimplanan, tarikh pengimplanan, nama penerima, butiran hubungan penerima, sebab ketidakupayaan, nombor siri peranti, alamat bil, alamat penghantaran, nombor telefon, alamat IP dan maklumat pelayar.
 
Tujuan:
Mengendalikan kedai, memberi perkhidmatan dan memenuhi pesanan.
 
Asas undang-undang:
Pelaksanaan kontrak – Art.6 (1) lit. b) GDPR

MED-EL Remote Check membolehkan anda menjalankan ujian pendengaran secara bebas.

Seorang pakar di klinik anda akan menghantar jemputan peribadi kepada anda untuk ujian melalui e-mel atau SMS. Data ujian anda akan dipindahkan kepada pakar di klinik anda bagi penilaian. Selepas melengkapkan ujian, anda akan mendapat maklum balas daripada klinisian.

Capaian kepada Remote Check adalah melalui akaun myMED-EL anda. Data berikut disimpan di MED-EL bagi pihak klinik anda: nama, alamat, e-mel, nombor telefon, data log masuk, jantina, tarikh lahir, janji temu, tarikh ujian dan keputusan, rating, sebarang komen dan foto. Data disimpan dalam bentuk disulitkan di pelayan AWS dalam pusat data dalam EU. AWS, Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg. Maklumat tentang privasi data: https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy/.

MED-EL menggunakan data penggunaan aplikasi daripada aplikasi dalam bentuk tanpa nama bagi penyelidikan dan statistik dan bagi peningkatan produk.

Tujuan:
Pelaksanaan dan penilaian ujian pendengaran dengan memindahkan data kepada klinik anda.

Asas undang-undang:
Kebenaran - Art. 6 (1) a, Art. 9 (2) a, Art. 6 (1) b – pelaksanaan kontrak, kepentingan yang sah – Art. 6 (1) f dan Art. 89 GDPR – Art. 6 (1) f) dan Art. 89 GDPR – statistik, penyelidikan dan peningkatan produk dan perkhidmatan kami.

Anda boleh menemui MED-EL dalam talian melalui media sosial. Kami menggunakan platform ini untuk berkomunikasi dengan anda dan menerbitkan maklumat tentang produk dan kerja kami. Maklum balas anda digunakan untuk memperbaiki produk dan perkhidmatan kami. Kami menerima statistik tanpa nama daripada penyedia ini tentang: komen, perkongsian, suka, langganan dan interaksi serupa, anda boleh mendapati maklumat privasi penyedia di bawah.

Kami bertanggungjawab bersama-sama penyedia ini. Bagi pertanyaan tentang data peribadi anda, anda boleh menghubungi kedua-dua, pengendali dan kami.

Tujuan:
Komunikasi dalam talian, menerbitkan maklumat tentang produk dan perkhidmatan. Menilai Maklum Balas bagi penambahbaikan produk dan perkhidmatan.

Asas Undang-undang:
Kepentingan yang sah – Art. 6 (1) f) GDPR - perhubungan awam dan komunikasi, penambahbaikan produk dan perkhidmatan.

Twitter
Twitter merupakan perkhidmatan Twitter International Company, 26 Fenian St., Dublin, Ireland. Maklumat perlindungan data: https://twitter.com/en/privacy.

YouTube
YouTube merupakan perkhidmatan Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. Maklumat perlindungan data: https://policies.google.com/privacy.

LinkedIn
LinkedIn merupakan perkhidmatan LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland. Maklumat perlindungan data: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

Facebook dan Instagram
merupakan perkhidmatan Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland.
Maklumat lanjut tentang aktiviti pemprosesan boleh didapati dalam dasar privasi Facebook https://www.facebook.com/privacy/explanation atau Instagram https://help.instagram.com/519522125107875.
Maklumat lanjut tentang penggunaan data peribadi juga boleh didapati di sini: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

MED-EL menawarkan majlis, webinar, mesyuarat dan perundingan dalam talian, serta sokongan bagi ahli audiologi, ahli patologi percakapan dan pakar bedah melalui persidangan video. Bagi tujuan pendaftaran dan untuk berkomunikasi dengan anda, kami akan memproses data berikut: nama pertama, nama keluarga, alamat e-mel, kerjaya, institusi, bandar/negara, nama wakil MED-EL.

Acara dalam talian boleh dirakam dan tersedia melalui Akademi MED-EL.

Bergantung pada jenis acara dalam talian, kami menggunakan penyedia berikut:

“WebEx” merupakan perkhidmatan Cisco Systems Inc., 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA. Maklumat privasi: http://www.cisco.com/c/en/us/about/legal/privacy.html.

Adobe Connect merupakan perkhidmatan Adobe Systems Software, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Ireland. Maklumat privasi: https://www.adobe.com/privacy.html.

Zoom merupakan perkhidmatan Zoom Video Communications Inc., 55 Almaden Blvd, Suite 600, San Jose, California 95113, USA. Maklumat privasi: https://zoom.us/privacy.

Microsoft Teams merupakan perkhidmatan Microsoft Corporation, One Microsoft Way Redmond, Washington 98052. Maklumat privasi: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

Tujuan:
Pendaftaran dan akses kepada acara dalam talian dan perundingan, webinar dan persidangan video.

Asas Undang-undang:
Pelaksanaan kontrak – Art. 6 (1) b GDPR dan Kepentingan yang sah – Art. 6 (1) f GDPR – Menyediakan acara dalam talian dan bahan latihan.

Platform myMED-EL menyediakan akses kepada tawaran MED-EL yang diperibadikan kepada pengguna berdaftar. Kami memproses, berdasarkan peranan yang didaftarkan, kategori data berikut, untuk mengesahkan pendaftaran anda, dan menyediakan maklumat dan perkhidmatan yang betul untuk peranti perubatan atau keperluan profesional anda:

Alamat e-mel, nama, alamat, negara, tarikh lahir, butiran ibu bapa atau penjaga, jenis produk, nombor siri, hubungan dengan pengguna, kerjaya, institusi dan alamat institusi.

Tarikh lahir diperlukan untuk memastikan yang akaun penerima bagi kanak-kanak hanya disediakan dengan kebenaran oleh ibu bapa atau penjaga yang sah.

Kami menggunakan butiran hubungan anda untuk

  • menghantar mesej kepada anda tentang akaun myMED-EL anda.
  • menjawab persoalan lanjut atau meminta data tambahan untuk mengesahkan anda sebagai pengguna MED-EL.
  • memaklumkan anda yang akaun myMED-EL anda diluluskan.

MED-EL menggunakan data ini dalam bentuk tanpa nama bagi tujuan statistik, penyelidikan dan peningkatan produk.

Pengesahan bagi akses kepada myMED-EL dan perkhidmatan yang diperibadikan dijalankan oleh komponen perisian Auth0, sebuah perkhidmatan Auth0 Inc., 10800 NE 8th, St. Suite 700, Bellevue, WA 98004, USA. Ini memerlukan alamat e-mel dan kata laluan anda dimajukan ke Auth0 bagi proses log masuk yang selamat. Maklumat lanjut boleh didapati di sini https://auth0.com/terms/  dan di sini https://auth0.com/privacy/. Anda boleh menyahlanggan pada bila-bila masa dengan menghubungi kami, cth. melalui e-mel terus ke dalam profil myMED-EL anda.

Tujuan:
Butiran hubungan anda diperlukan untuk mengesahkan identiti anda dan untuk memenuhi perkhidmatan yang diperlukan dan permintaan hubungan.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a) GDPR, Pelaksanaan kontrak – Art. 6 (1) b) GDPR dan Art. 89 GDPR - Penyelidikan dan peningkatan perkhidmatan produk.

Jika anda membenarkan akses kepada data kedudukan melalui pelayar anda, klinik dan rakan pengedaran yang berdekatan akan dipaparkan. Kedudukan anda akan ditemui dengan mengenal pasti kedudukan alamat IP anda. Data anda tidak akan disimpan.

Tujuan:
Paparan klinik dan rakan pengedaran yang berdekatan lokasi anda

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) lit. a) GDPR

PayPal
Di sesetengah negara, kami menerima bayaran dalam talian melalui PayPal (Europe) S.a.r.L, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg. Untuk melengkapkan transaksi, data peribadi anda akan dikongsi secara selamat dengan MED-EL dan PayPal. Ini termasuk nama, alamat, alamat e-mel, alamat IP dan ID transaksi anda.

Maklumat lanjut boleh didapati di sini: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full.

Tujuan:
Bayaran melalui PayPal

Asas Undang-undang:
Pelaksanaan kontrak – Art. 6 (1) b GDPR

Anda boleh menyerahkan permohonan tanpa diminta serta permohonan untuk jawatan khusus yang tersenarai melalui laman web kami.

Untuk maklumat lanjut mengikut Artikel 13 Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) berhubung dengan pengumpulan dan pemprosesan data peribadi anda dalam konteks permohonan dalam talian, sila lihat Maklumat Privasi Data MED-EL untuk pemohon.

Tujuan:
Permohonan kerja

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) lit. b) GDPR

Sebagai seorang profesional, anda boleh mendapat capaian ke pangkalan data media dalam talian kami yang mengandungi kajian kes mengenai pengimplanan produk MED-EL melalui akaun myMED-EL anda.

Video dihoskan oleh platform Vimeo (Vimeo LLC, 555 West 18th Street, New York 10011, USA). Maklumat tentang privasi data di Vimeo boleh didapati di sini: https://vimeo.com/privacy

Pendaftaran sedia ada oleh penyedia perkhidmatan Arri Media GmbH, Türkenstraße 89, 80799 München masih boleh digunakan dalam fasa perubahan. Maklumat tentang privasi data di Arri.

Tujuan:
Capaian dan pendaftaran ke Pustaka Video Pembedahan

Asas undang-undang:
Pelaksanaan kontrak – Art. 6 (1) b) GDPR

Rakan MED-EL yang sah boleh memuat naik dan menyimpan peta pendengaran terus ke platform myMED-EL, pakar klinikal kami yang terlatih menggunakan peta ini untuk mengendalikan kes servis, waranti dan penyesuaian khusus pesakit.

Untuk menyediakan perkhidmatan ini, kami memproses data pemproses audio, nombor siri, jenis produk, tarikh padanan dan peta pendengaran. MED-EL metanpanamakan data ini dan menggunakannya bagi tujuan statistik, penyelidikan dan peningkatan produk

Tujuan:
Pengendalian perkhidmatan dan kes pembaikan dengan lebih cepat.

Asas Undang-undang:
Kebenaran – Art. 9 (2) a) GDPR dan Kepentingan yang sah – Art. 6 (1) f) dan Art. 89 GDPR - Penyelidikan dan peningkatan perkhidmatan produk.

Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan langganan percuma melalui laman web dan media sosial kami yang menyediakan maklumat mengenai produk dan perkhidmatan MED-EL serta tugas kami. Dari semasa ke semasa kami menghantar tinjauan pilihan yang meminta maklum balas tanpa nama anda.

Untuk memberikan pemasaran yang relevan dan tepat, kami memproses nama, kerjaya dan minat profesional anda, nombor telefon, alamat, alamat e-mel dan kelakuan pengguna (membuka e-mel, mengklik pada pautan).

Anda boleh menyahlanggan pada bila-bila masa, pautan disertakan dalam setiap surat berita.

MED-EL mengambil berat tentang privasi pengguna kami dan bekerjasama dengan penyedia berikut untuk menyampaikan pemasaran dan komunikasi kepada anda dengan selamat, dan sah dari segi undang-undang:

MailChimp: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Microsoft Dynamics 365 Marketing: https://docs.microsoft.com/de-de/dynamics365/get-started/gdpr/

Salesforce: https://www.salesforce.com/company/privacy/

Momentive (sebelum ini Survey Monkey): https://www.surveymonkey.com/mp/legal/privacy/?utm_source=momentive

Tujuan:
Maklumat mengenai topik, produk dan perkhidmatan khusus MED-EL

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) lit. a) GDPR dan Kepentingan yang sah – Art. 6 (1) lit. f) Pengiklanan GDPR dan mengoptimumkan tawaran dalam talian.

Kami menawarkan ujian dan tinjauan pendengaran audio melalui laman web kami. Selepas anda memuktamadkan ujian atau tinjauan pendengaran anda, kami mungkin menawarkan anda kemungkinan untuk berhubung dengan kami menggunakan borang hubungan. Apabila menyerahkan borang hubungan data anda memberikan (nama pertama, nama keluarga, e-mel) dan keputusan anda diproses.

Keputusan ujian ditanpanamakan bagi tujuan statistik.


Tujuan:
Menjawab/membantu anda dengan permintaan anda tentang penyelesaian pendengaran yang tersedia.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 9 (2) lit. a) GDPR dan Kepentingan yang Sah – Art. 6 (1) f) GDPR - Penyelidikan dan peningkatan produk dan perkhidmatan.

Siapa yang menerima data anda?

Data boleh disampaikan dalam kumpulan MED-EL. Hanya cawangan, jabatan atau pekerja mempunyai capaian kepada data anda yang mereka perlukan bagi pemprosesan yang betul.

Pemindahan data kepada pihak ketiga:

Kami menggunakan pelbagai penyedia perkhidmatan dan pihak ketiga ("pemproses data") untuk terus memperbaiki laman web kami dan aplikasi mudah alih dan untuk memberikan anda perkhidmatan yang mesra pengguna.

MED-EL hanya menggunakan pemproses data yang telah menandatangani perjanjian perlindungan data yang sepadan dan menawarkan jaminan yang mencukupi di bawah undang-undang yang berkenaan. Seboleh yang mungkin, kami memilih rakan niaga kerjasama yang berada atau mempunyai pelayan dalam Kesatuan Eropah (EU).

Untuk membolehkan kami menawarkan anda perkhidmatan tertentu, kami melantik penyedia pihak ketiga dengan ibu pejabat atau pelayan di luar EU. Melainkan dinyatakan sebaliknya di bawah, kami menggunakan klausa kontrak standard EU sebagai jaminan yang sesuai: https://eur-lex.europa.eu/eli/dec_impl/2021/914/oj untuk memastikan tahap perlindungan data anda yang patuh GDPR.

Selain itu, kami memberi perhatian kepada langkah-langkah keselamatan tambahan dan peraturan atau pensijilan perlindungan data bagi rakan niaga kami.

Bagi tujuan bil atau bagi penjagaan kesihatan anda, data mungkin perlu disampaikan kepada syarikat insurans kesihatan atau institusi perubatan.

Kemas kini

Pengemaskinian data peribadi anda berlaku semata-mata atas dasar maklum balas langsung anda atau notis pemberitahuan kepada kami. Walau bagaimanapun, pengemaskinian juga boleh berlaku disebabkan oleh maklumat dari pihak ketiga atau penggunaan maklumat yang tersedia secara umum.

Berapa lama data anda akan disimpan?

Kami memproses data peribadi anda, setakat yang perlu, selama tempoh hubungan perniagaan kami (permulaan, pemprosesan dan penamatan kontrak) serta mengikut kewajipan dokumentasi dan penyimpanan berkanun yang muncul daripada Kod Komersil Austria (UGB) dan Kod Cukai Persekutuan (BAO) atau untuk menggunakan, menjalankan atau mempertahankan tuntutan undang-undang.

Selain itu, tempoh penyimpanan juga dinilai oleh tempoh had berkanun, yang mungkin, misalnya, bawah Kod Sivil Am (ABGB) biasanya 30 tahun, dalam sesetengah kes, tetapi hanya 3 tahun.

Ringkasnya, data anda oleh itu akan dipadam selepas pelaksanaan kontrak sepenuhnya, pembatalan kebenaran anda atau bantahan anda, jika penyimpanan bagi memenuhi kewajipan undang-undang atau untuk pertubuhan, pelaksanaan atau pembelaan tuntutan undang-undang tidak diperlukan. Pemprosesan lanjutan hanya akan berlaku jika anda telah memberi kebenaran bertulis untuk menggunakan data anda selanjutnya atau jika kami telah menyimpan sebarang pemprosesan data lanjutan yang dibenarkan oleh undang-undang.

Ada kemungkinan yang pentanpanamaan data dilakukan dan bukannya pemadaman. Dalam hal ini, sebarang rujukan peribadi dikeluarkan secara kekal, iaitu mengapa kewajipan pembatalan perlindungan data tidak lagi berkenaan. Dalam keadaan ini, tiada rujukan peribadi boleh dikembalikan.

Hak anda

Di bawah GDPR anda mempunyai hak-hak berikut:

  • Hak akses – Art. 15 GDPR:
    Hak untuk mendapatkan pengesahan sama ada data peribadi berkenaan diri anda sedang diproses, dan, jika demikian, akses kepada data peribadi itu;
  • Hak untuk pembetulan – Art. 16 GDPR:
    Hak untuk mendapatkan tanpa tangguhan tidak wajar terhadap pembetulan data peribadi yang tidak tepat berkenaan diri anda;
  • Hak untuk memadam ('hak untuk dilupakan') – Art. 17 GDPR:
    Hak untuk mendapatkan pemadaman data peribadi anda berkenaan diri anda tanpa tangguhan tidak wajar;
  • Hak penyekatan pemprosesanArt. 18 GDPR:
    Hak mendapatkan sekatan pemprosesan data peribadi anda;
  • Hak kebolehalihan dataArt. 20 GDPR:
    Hak untuk menerima data peribadi berkenaan diri anda, yang anda berikan kepada kami, dalam format yang berstruktur, biasa digunakan dan boleh dibaca oleh mesin dan berhak untuk menghantar data itu kepada pengawal lain tanpa halangan;
  • Hak untuk membantahArt. 21 GDPR:
    Hak untuk membantah, atas alasan berkaitan dengan situasi anda khususnya, pada bila-bila masa bagi pemprosesan data peribadi berkenaan diri anda berdasarkan Art. 6 (1) lit. e) atau f) GDPR.

Apabila pemprosesan data memerlukan kebenaran anda, anda boleh membatalkan kebenaran anda bagi penggunaan pada masa hadapan pada bila-bila masa dengan menghantar e-mel kepada privacy@medel.com atau dengan melaraskan pilihan anda dalam Tetapan Kuki kami.

Sekiranya anda mahu mengakses maklumat anda, mengubah keutamaan hubungan anda, atau menanyakan sebarang soalan atau kebimbangan tentang dasar privasi ini atau cara kami menguruskan maklumat peribadi anda, sila e-mel privacy@medel.com atau hubungi salah satu pejabat wilayah MED-EL terdekat anda: Pejabat MED-EL Seluruh Dunia

Walaupun kami akan berusaha untuk menangani sebarang soalan atau kerisauan yang anda ada, jika anda percaya yang pemprosesan data anda menyalahi undang-undang perlindungan data atau jika tuntutan perlindungan data anda telah dilanggar dengan apa jua cara, anda boleh mengadu kepada pihak berkuasa penyeliaan. Di Austria, pihak berkuasa perlindungan data bertanggungjawab (bagi perkara ini).

Adakah saya wajib memberikan data?

Sebagai sebahagian hubungan perniagaan, anda hanya perlu memberikan maklumat peribadi yang diperlukan untuk mewujudkan dan menjalankan hubungan perniagaan atau yang kami perlu kumpulkan mengikut undang-undang. Anda juga perlu memaklumkan kami akan sebarang perubahan dalam data anda. Tanpa data ini, kami biasanya terpaksa menolak pemuktamadan kontrak atau pelaksanaan kontrak atau kontrak sedia ada tidak lagi boleh dijalankan dan akhirnya ditamatkan.

Adakah data saya digunakan untuk membuat keputusan secara automatik termasuk pemprofailan?

Kami tidak menggunakan pembuatan keputusan secara automatik mengikut Art. 22 DSGVO.

Keselamatan

Kami komited untuk memastikan yang maklumat anda selamat. Untuk mencegah akses atau pendedahan yang tidak sah, kami telah meletakkan prosedur fizikal, elektronik dan pengurusan yang sesuai untuk menjaga dan melindungi maklumat yang kami kumpul dalam talian.

Pautan ke laman web lain

Laman web kami mungkin mengandungi pautan ke laman web lain yang mungkin diminati. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda menggunakan pautan ini untuk meninggalkan laman kami, anda harus ambil perhatian bahawa kami tiada sebarang kawalan atas laman web lain itu. Oleh itu, kami tidak boleh bertanggungjawab atas perlindungan dan privasi bagi sebarang maklumat yang anda berikan semasa melawat laman demikian dan laman demikian tidak dikawal oleh pernyataan privasi ini. Anda harus berhati-hati dan melihat pernyataan privasi yang berkenaan dengan laman web tersebut.

 

Perihal kuki di laman web ini

Untuk menawarkan anda pengalaman pengguna yang optimum (cth. bahasa pilihan atau tetapan halaman anda), kami menggunakan kuki untuk menyimpan data log masuk anda, untuk memastikan log masuk yang selamat, untuk mengumpul data statistik untuk mengoptimumkan fungsi laman web dan untuk memberikan anda kandungan yang disesuaikan. Kuki juga penting bagi memastikan laman web kami berfungsi dengan betul.

Klik pada "Terima semua Kuki", untuk menerima semua kuki dan menavigasi terus ke laman web, atau klik pada "Tetapan Kuki", untuk mendapatkan perihalan terperinci akan jenis kuki yang kami gunakan dan untuk memutuskan sama ada kuki tertentu harus disimpan. Anda boleh membatalkan kebenaran anda bagi penggunaan pada masa hadapan pada bila-bila terus di dalam tetapan Kuki kami.

Kami menggunakan penyedia berikut bagi peningkatan dan operasi optimum laman web kami:

Laman web ini menggunakan Google Analytics, perkhidmatan analisis web oleh Google Inc, (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Penggunaan termasuk mod operasi Universal Analytics. Ini memudahkan peruntukan data, sesi dan interaksi merentasi beberapa peranti kepada ID pengguna yang memakai nama samaran dan oleh itu, analisis aktiviti pengguna merentasi peranti.

Bagi pihak pengendali laman web ini, Google akan menggunakan maklumat ini untuk menilai penggunaan laman web ini oleh anda, untuk mengumpul laporan tentang aktiviti laman web dan untuk memberikan pengendali laman web dengan perkhidmatan lain yang berkaitan dengan penggunaan laman web dan Internet.

Untuk maklumat lanjut tentang perlindungan data, sila lawati: https://policies.google.com/

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

Laman web ini menggunakan Pengoptimum Laman Web Visual (VWO). Dengan alat ini kami mencipta ujian pengguna untuk mengoptimumkan dan membangunkan lagi laman web kami. VWO menganalisis data statik tentang penggunaan laman web kami. Selain itu, alat itu digunakan sebagai alat ujian A/B. Data seperti bilangan pelawat, kelakuan klik dan masa diam aktif purata bagi pengguna laman web diperuntukkan kepada varian ujian yang sepadan.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

Kami juga menggunakan apa yang dipanggil plugin media sosial (selepas ini dipanggil "bebutang") untuk menghubungkan laman web kami ke rangkaian sosial:

  • Clearspring Technologies (AddThis)
  • Facebook (Komen Facebook, Bebutang Suka Facebook dan Widget Sosial)
  • LinkedIn (Bebutang dan Widget Sosial LinkedIn)
  • Twitter (Bebutang Tweet dan Widget Sosial Twitter)
  • Google (Bebutang Google+ dan Widget Sosial, Font Google, Bebutang dan Widget Sosial YouTube)

Apabila anda melawati laman web kami, bebutang ini dinyahdaya, iaitu ia tidak menghantar sebarang data kepada rangkaian sosial masing-masing tanpa campur tangan anda. Anda boleh mengaktifkan bebutang ini dengan klik anda. Bebutang akan kekal aktif sehingga anda menyahaktifkannya atau memadam kuki anda.

Selepas pengaktifan, sambungan terus diwujudkan dengan pelayan rangkaian sosial. Jika anda log masuk ke dalam rangkaian sosial, ini boleh menguntukkan lawatan anda ke laman web ini kepada akaun pengguna anda.

Kami tiada pengaruh atas jumlah data yang dipindahkan ke rangkaian sosial.

Bagi tujuan dan skop pengumpulan data dan penggunaan data oleh rangkaian sosial serta hak berkaitan anda dan pilihan tetapan untuk melindungi privasi anda, sila rujuk dasar privasi bagi rangkaian sosial masing-masing.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

Kami menggunakan Google Tag Manager, sebuah alat Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland, di laman web kami.

Google Tag Manager itu sendiri tidak menyimpan kuki atau memproses data peribadi. Walau bagaimanapun, ia membolehkan tag tambahan tercetus yang boleh mengumpul dan memproses data peribadi untuk membolehkan reka bentuk berasaskan keperluan dan untuk mengoptimumkan laman web kami.

Untuk maklumat lanjut tentang  Tag Manager, sila lawati: https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295?hl=en

Kami menggunakan "Google Ads", perkhidmatan Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Ireland.

Untuk maklumat lanjut tentang perlindungan data Google, sila lawati: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en.

Kami menggunakan Google Ads bagi tujuan pemasaran dan pengoptimuman, terutamanya untuk menunjukkan anda iklan yang relevan dan menarik untuk meningkatkan laporan tentang prestasi kempen. Kami tidak mengumpul atau memproses sebarang data peribadi. Kami hanya menerima penilaian statistik tanpa nama daripada Google. Google Ads mewujudkan secara automatik sambungan terus dengan pelayan Google. Kami tiada pengaruh atas setakat mana dan penggunaan data yang dikumpul oleh Google.

Tujuan:
Pengoptimuman tawaran pemasaran kami.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

Kami menggunakan perkhidmatan "Facebook Pixel" dan "Facebook Custom Audiences" milik Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland.

Untuk maklumat lanjut tentang perlindungan data Facebook, sila lawati: https://www.facebook.com/about/privacy.

Perkhidmatan ini membolehkan Facebook menunjukkan iklan kami di Facebook hanya kepada pengguna Facebook yang mengunjungi laman web kami dan menunjukkan minat kepada topik atau produk tertentu.

Tujuan:
Kami menggunakan Facebook Pixel dan Custom Audiences bagi tujuan pemasaran dan pengoptimuman, terutamanya untuk menempatkan iklan yang relevan dan menarik di Facebook dan memperbaiki tawaran kami.

Asas undang-undang:
Kebenaran – Art. 6 (1) a GDPR

 

Dasar ini terakhir dikemas kini pada Julai 2021.

 

Select your Language

Please, select a language for this page