Vanliga frågor

Söker du mer information om AudioStream? Ta en titt nedan för att hitta svar på de vanligaste frågorna.

AudioStream gör att du kan strömma musik och telefonsamtal direkt till din SONNET audioprocessor. Med AudioStream kan du höra från alla appar på din enhet som använder ljud, alltifrån Netflix till Google Maps.

När AudioStream har konfigurerats behöver du bara en aktiv Bluetooth®-anslutning till din enhet och sedan kan du lyssna på vilken musik du vill.

När AudioStream har konfigurerats och parkopplats till din mobiltelefon måste du aktivera din Bluetooth-anslutning. Sedan är det bara att ringa dina vänner som vanligt – ljudet kommer att strömmas direkt till din SONNET audioprocessor. Du kan använda smarttelefonens mikrofon när du pratar med dina vänner.

Du kan använda appar från en tredje part, t.ex. Chatable, som låter användaren använda själva smarttelefonen som fjärrmikrofon. iOS-mobiler erbjuder även ”Live-lyssning”. Denna funktion gör att AudioStream-användaren kan använda sin iPhone som fjärrmikrofon.

Du behöver en kompatibel mobil enhet för att kunna titta på TV-serier eller videos online. AudioStream kan inte ansluta till TV-apparater men du kan använda AudioLink för detta istället.

Ja, AudioStream är kompatibelt för bilaterala användare och gör att du kan strömma ljud i stereo.

AudioStream kan användas med SONNET och SONNET 2 audioprocessorer.

Du behöver ha den senaste versionen av appen AudioKey 2 för att konfigurera AudioStream med din mobila enhet. Följ instruktionerna på våra supportsidor för att konfigurera din AudioStream. Sedan bör din AudioStream ansluta till din enhet automatiskt så fort Bluetooth är aktiverat.

Tack vare titanlåset är AudioStream säkert för barn när man använder det laddningsbara standardbatteriet eller batterihållaren (i kombination med zink-luftbatterier). Det laddningsbara mikrobatteriet är dock inte lämpligt för små barn under 3 år eftersom batteriet inte kan låsas fast.

AudioStream är kompatibelt med alla batterialternativen utom det laddningsbara maxbatteriet.

AudioStream är lika vattentåligt som audioprocessorerna SONNET och SONNET 2 – det tål både stänk och fukt.

AudioStream kan användas som en Made for iPhone (MFi)-hörapparat och den stödjer teknologin Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA). Du hittar en fullständig lista över kompatibla enheter här.

En ständig ljudströmning kräver mer energi. Det kan alltså hända att ditt batteri tar slut snabbare när du använder AudioStream.

Nej, tyvärr är WaterWear inte kompatibel med AudioStream.

Ja. På våra supportsidor hittar du detaljerade instruktioner om hur och när du uppdaterar AudioStreams fasta program.

AudioStream-höljena måste uppdateras individuellt. Se därför till att din andra enhet är avstängd under uppdateringen. Du behöver även radera/koppla bort/glömma din AudioStream innan du startar uppdateringen. På våra supportsidor hittar du mer detaljerad information om hur detta ska utföras.

Vi rekommenderar att du kontrollerar att både audioprocessorns batteri och den mobila enhetens batteri är helt laddade innan du börjar uppdatera det fasta programmet. Du behöver dock inte oroa dig om audioprocessorn stängs av under uppdateringen. Det är bara att starta om uppdateringen.

På supportsidan hittar du instruktioner för hur du konfigurerar AudioStream samt videos som visar stegen mer i detalj.

Genom att skjuta på AudioStream-höljet på din enhet kommer den automatiskt att gå in i parkopplingsläge. Den är kvar i parkopplingsläget i 3 minuter eller tills den ansluter till en redan parkopplad enhet.

Nej, AudioStream behöver endast konfigureras en gång. Om AudioStream redan har konfigurerats kan höljet/höljena hittas och anslutas till olika kompatibla mobila enheter.

Ja, du kan återställa din AudioStream genom att öppna AudioKey 2-appen och navigera till Anslutningsalternativ, vidare till AudioStream och sedan Återställ. Du kan välja vilken sida du vill återställa. Efter några sekunder är AudioStream inte längre konfigurerad. Det kan vara bra att återställa AudioStream om till exempel den första konfigureringen har gått snett eller om du vill ta bort dess anslutningar till andra mobiltelefoner.

Du kan ta en titt på steg-för-steg-instruktionerna för att lära dig hur du parkopplar och ansluter din AudioStream till din kompatibla mobila enhet.

Starta om AudioStream genom att ta av den och sedan sätta på den igen. Alternativt kan du stänga av Bluetooth och sätta igång det igen om du använder en iOS-enhet.

Ja, du kan till exempel använda AudioLink för att titta på TV och AudioStream för att prata i telefon.

AudioStream kan parkopplas till fem smarttelefoner samtidigt, men det går bara att strömma aktivt från en mobil enhet i taget.

Bimodal strömning fungerar med vissa hörapparater och smarttelefoner. En lista över kompatibla enheter finns på AudioStreams produktsida.

AudioStream och mobiltelefonen kan vara upp till 8 meters avstånd från varandra under strömningen.

Allt du behöver är den senaste versionen av AudioKey 2-appen från appbutiken och din kompatibla mobila enhet.

När AudioStream sitter på audioprocessorn och ingen strömning pågår påverkas inte mikrofonriktningen. Så fort strömningen aktiveras (t.ex. om någon ringer) går den dock över i rundupptagande läge.

Nej, AudioStream är endast kompatibel med de smarttelefoner och surfplattor som listas på AudioStreams produktsida.

Vår lista uppdateras baserat på vår aktuella kunskap. Om din mobila enhet stödjer Made for iPhone (MFi)-hörapparater eller Audio Streaming for Hearing Aids (ASHA), även om den inte är listad, bör den fungera med AudioStream.

Detta beror på hur din mobila enhet prioriterar Bluetooth-anslutningarna. Det skiljer sig mellan olika mobiltillverkare. Det bästa är att se till att din mobila enhet endast är ansluten till AudioStream.

Ja, det är mycket viktigt att använda ett batteripaket och en laddningsbar batteriadapter som är kompatibla så att AudioStream fungerar som den ska.

Ja, din AudioStream kommer att återansluta till din mobiltelefon automatiskt om Bluetooth aktiveras.

Ja, du behöver ge AudioKey 2 tillstånd till lokalisering.

Din AudioStream kommer i så fall inte att kunna ansluta till din mobila enhet. Om du är en bilateral användare bör du konfigurera båda dina AudioStreams samtidigt.

Ja, din mobila enhet måste vara ansluten för att kunna återställa AudioStream.

Efter en återställning behöver du konfigurera din(a) AudioStream(s) igen. Du kan se hur man gör detta på våra supportsidor.

Stäng av AudioStream, aktivera den igen och placera den sedan närmare din mobila enhet.

Om detta inte fungerar kan det betyda att AudioStream är ansluten till en annan telefon. Stäng av Bluetooth på alla enheter utom den som du försöker ansluta till.

Om du får problem med att konfigurera AudioStream med AudioKey på en Google Pixel-mobil bör du kontrollera att namnet du skapade under konfigurationen består av max två tecken.

Se AudioStream:s användarhandbok för att få mer detaljerad information om felsökningen.

Gå till vår huvudsida för Vanliga frågor för mer information om alla våra hörsellösningar.

Upptäck mer

Bluetooth® och dess logotyper är registrerade varumärken som tillhör Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa märken står under MED-EL:s licens.