Datafortrolighedspolitik

Information om databehandling i henhold til artikel 13 og 14 i Persondataforordningen (GDPR)

Beskyttelse af dine personoplysninger og dit privatliv er noget, vi tager alvorligt. Derfor vil vi gerne i det efterfølgende informere dig om, hvordan vi håndterer persondata, navnlig hvordan vi behandler dine personoplysninger, hvem vi overfører dem til samt de databeskyttelseskrav og -rettigheder, du har. Når vi efterfølgende taler om data, så mener vi dine personoplysninger. Det er alle de oplysninger, der identificerer dig som person, direkte eller indirekte.

Læs venligst nedenstående oplysninger omhyggeligt.

Om denne politik

Denne politik forklarer, hvornår og hvordan vi indsamler personlige oplysninger, hvordan vi anvender dem, og hvordan vi sikrer dem og dine rettigheder i relation til dem. Vi kan indsamle, benytte og gemme dine personoplysninger, som beskrevet i denne Datafortrolighedspolitik, og som beskrevet når vi indsamler data fra dig. Vi forbeholder os ret til at redigere denne Datafortrolighedspolitik fra tid til anden uden forudgående varsel. Vi råder dig til at tjekke vores hjemmeside (www.medel.com) med jævne mellemrum for at se, om der er kommet ændringer (ændringer med tilbagevirkende kraft vil ikke forekomme). Vi vil altid overholde bestemmelserne i Persondataforordningen (GDPR), når vi håndterer dine personoplysninger. I GDPR-sammenhæng er vi "dataansvarlige" for alle personoplysninger, som vi gemmer om dig.

Hvem er ansvarlig for databehandling?

Den dataansvarlige er:

MED-EL Elektromedizinische Geräte Gesellschaft m.b.H.
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Østrig
Tlf.: +43 5 77 88
office@medel.com

Den ansvarlige for databeskyttelse kan kontaktes direkte på

privacy.dk@medel.com

eller

MED-EL Elektromedizinische Geräte GmbH
att. Datenschutzbeauftragter
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Østrig

Hvilke data behandles, og fra hvilke kilder kommer disse data?

Vi behandler personoplysninger, som vi modtager fra dig i forbindelse med vores forretningsrelation. Derudover behandler vi personoplysninger, som vi modtager fra tredjepart og/eller offentligt tilgængelige kilder (f.eks. erhvervsregistre, foreningsregistre, landeregistre, presse, medier) på den måde, som det er tilladt (f.eks. til opfyldelse af ordrer/kontrakter, opfyldelse af juridiske forpligtelser eller samtykke givet af dig).

Dine personoplysninger omfatter i særdeleshed:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger inklusive e-mailadresse og telefonnumre
  • Demografiske oplysninger som f.eks. postnummer, geografisk placering, præferencer og interesser
  • Andre oplysninger som er relevante for markedsundersøgelser
  • IP-adresse
  • Brugernavne og adgangskoder til beskyttede områder af webstedet
  • I forbindelse med jobansøgninger gemmer vi, udover navn og kontaktoplysninger, de personoplysninger du angiver, uddannelse, yderligere viden og kvalifikationer, tidligere arbejdsgivere og indsendte dokumenter som CV, eksamensbeviser mv.

Til hvilke formål og på hvilket retsgrundlag bliver dine data behandlet?

Vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med forordningen for databeskyttelse (DSGVO og Databeskyttelsesloven (DSG) i den aktuelle version).

Academy

Du kan registrere dig i vores online mediedatabase, der indeholder informationer og kurser om MED-EL produkter og serviceydelser. For at kunne blive registreret skal du give os følgende data: navn, e-mailadresse, postadresse, evaluering af brugeradfærd

Formål:
Registrering og brug af vores online mediedatabase Academy

Retsgrundlag:
Opfyldelse af en kontrakt – Artikel 6, stk. 1, litra b) GDPR

Adgang til ikke-offentlige informationer

Du kan få adgang til ikke-offentlige informationer (f.eks. download af software, ekstra serviceydelser som f.eks. eLearning) ved at registrere dig på vores websted og give os følgende data: navn, e-mailadresse, brugernavn, adgangskode

Formål:
Personliggørelse med henblik på at opnå adgang til ikke-offentlig informationer om MED-EL produkter og serviceydelser

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 6, stk. 1, litra a) GDPR; opfyldelse af en kontrakt – Artikel 6, stk. 1, litra b) GDPR

Kliniksøger

Hvis du giver adgang til positionsdata via din browser, vises klinikker og forhandlere i nærheden af dig. Din position vil blive fundet ved identifikation af din IP-adresses placering. Dataene bliver ikke gemt.

Formål:
Visning af klinikker og forhandlere tæt på din placering

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 6, stk. 1, litra a) GDPR

Kontaktformularer

Du kan kontakte MED-EL (f.eks. med forespørgsler om produkter, support mv.) ved at udfylde en af vores kontaktformularer. Kontakten sker normalt via e-mail; telefonisk, hvis der oplyses et telefonnummer.

Ved indsendelse af kontaktformularen behandles dataene i kontaktfelterne (navn, stilling (f.eks. kirurg, hjemmepleje, audiolog), interesser (professionelle interesser), telefon, adresse (gade, nummer, by, postnummer, region, land), e-mail, interesse for optagelse på mailingliste).

Formål:
Besvarelse/hjælp i forbindelse med din forespørgsel

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 6, stk. 1, litra a) GDPR

Nyhedsbrev og mailudsendelse

Når du kontakter os, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev- og mailinglister, så vi kan sende dig oplysninger om vores produkter og serviceydelser. Følgende data vil blive anvendt: navn, profession, professionelle interesser, telefon, adresse, e-mail, vurdering af brugeradfærd (f.eks. åbning af og klikfrekvens i e-mails)

Formål:
Reklame for MED-EL produkter og serviceydelser

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 6, stk. 1, litra a) GDPR

Online høretests

Du kan gennemføre en høretest via vores websted. Efter testen har du mulighed for at kontakte os via en kontaktformular. Resultaterne af testen vil blive anonymiseret og gemt til analyseformål, for det tilfælde at du ønsker at komme i kontakt med os.

Efter at du har afsluttet din høreprøve, kan vi tilbyde dig muligheden for at komme i kontakt med os ved hjælp af en kontaktformular. Når du indsender kontaktformularen, bliver dine data i kontaktfelterne (fornavn, efternavn, e-mail) behandlet.

Formål:
Besvarelse/hjælp i forbindelse med din forespørgsel om tilgængelige høreløsninger

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 9, stk. 2, litra a) GDPR

Online jobansøgning

Du kan ansøge om en ledig stilling, en praktikplads eller indsende en uopfordret ansøgning via vores websted ved at indsende følgende data: navn, kontaktoplysninger, e-mail, præferencer, interesser, uddannelse, yderligere færdigheder og kvalifikationer, ekstra oplysninger, yderligere information og dokumenter (dvs. CV), som du sender til os.

Formål:
Jobansøgning

Retsgrundlag:
Samtykke – Artikel 6, stk. 1, litra b) GDPR

Kirurgisk videobibliotek

Som fagperson kan du lade dig registrere i vores online mediedatabase, der indeholder case studies om implantation af MED-EL produkter. For at blive registreret skal du give os følgende data: navn, e-mail, telefon, klinikkens navn, klinikkens adresse, interesser (CI, MEI, BCI, ABI)

Formål:
Tilmelding og brug af vores kirurgiske videobibliotek

Retsgrundlag:
Opfyldelse af en kontrakt – Artikel 6, stk. 1, litra b) GDPR

Hvem modtager dine data?

Internt i MED-EL Elektromedizinische Geräte Gesellschaft m.b.H. modtages dine data udelukkende af afdelinger eller medarbejdere, i den udstrækning de har brug for dem til behandling af de tilsvarende formål. Derudover modtager databehandlere udpeget af os (IT-serviceudbydere, trykkerier, markedsføringsfirmaer mv.) dine data, hvis de behøver disse data til at udføre deres serviceopgave. Alle databehandlere er omhyggeligt udvalgt og træffer de relevante tekniske og organisatoriske forholdsregler for at sikre, at dine data behandles i overensstemmelse med databeskyttelsesforpligtelserne, og at dine rettigheder beskyttes. Frem for alt har databehandlerne ikke tilladelse til at benytte dine personoplysninger til deres egne formål.

Med hensyn til overførsel af data til andre tredjeparter, påpeger vi, at en sådan overførsel udelukkende sker på et gyldigt retsgrundlag og til forudbestemte formål.

Opdatering

Opdatering af dine personoplysninger sker primært på grundlag af direkte tilbagemeldinger eller ændringsmeddelelser fra dig til os. Dog kan opdatering også ske som følge af informationer fra tredjeparter eller anvendelse af offentlig tilgængelig information.

Hvor længe bliver dine data gemt?

Vi behandler dine personoplysninger i det omfang, det er nødvendigt, så længe vores forretningsrelation består (indgåelse, behandling og opsigelse af en kontrakt) samt i overensstemmelse med de lovbestemte opbevarings- og dokumentationsforpligtelser iht. den østrigske handelslov (UGB) og den føderale skattelov (BAO) eller for at rejse, fremsætte eller forsvare juridiske krav.

Derudover vurderes opbevaringsperioden også i henhold til de lovbestemte begrænsningsperioder. F.eks. er begrænsningsperioden i henhold til den østrigske borgerlige lovbog (ABGB) normalt 30 år, men i nogle tilfælde kun 3 år.

Grundlæggende vil dine data derfor blive slettet efter fuldstændig gennemførelse af kontrakten, tilbagetrækning af dit samtykke eller ved din indsigelse, medmindre opbevaringen er nødvendig for opfyldelse af en juridisk forpligtelse eller for etablering, fremsættelse eller forsvar af juridiske krav. Yderligere behandling vil kun finde sted, hvis du har givet udtrykkeligt samtykke til yderligere anvendelse af dine data, eller hvis vi har taget forbehold for yderligere databehandling, som er tilladt i henhold til loven.

Der er en mulighed for, at dataene bliver anonymiseret i stedet for slettet. I disse tilfælde vil enhver personlig reference blive uigenkaldeligt fjernet, hvilket er årsagen til, at databeskyttelsesforpligtelserne med hensyn til sletning ikke længere gælder. I disse tilfælde kan ingen personlige referencer gendannes.

Dine rettigheder

I henhold til GDPR har du følgende rettigheder:

  • Indsigtsret – Artikel 15 GDPR:
    Retten til at få bekræftelse på, om personoplysninger vedrørende dig selv behandles, og i givet fald få adgang til personoplysningerne;
  • Ret til berigtigelse – Artikel 16 GDPR:
    Retten til at få urigtige personoplysninger om dig selv berigtiget uden unødig forsinkelse;
  • Ret til sletning ('retten til at blive glemt') – Artikel 17 GDPR:
    Retten til at få personoplysninger om dig selv slettet uden unødig forsinkelse;
  • Ret til begrænsning af behandlingArtikel 18 GDPR:
    Retten til at opnå begrænsning af behandling af dine personoplysninger;
  • Ret til dataportabilitetArtikel 20 GDPR:
    Retten til i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format at modtage personoplysninger om dig selv, som du har givet til os, og retten til at transmittere disse oplysninger til en anden dataansvarlig uden hindring;
  • Ret til indsigelseArtikel 21 GDPR:
    Retten til af grunde, der vedrører din særlige situation, til enhver tid at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger baseret på artikel 6, stk. 1, litra e) eller f) i GDPR.

Hvis du ønsker at få adgang til dine oplysninger, ændre dine kontaktpræferencer eller drøfte eventuelle spørgsmål eller bekymringer om denne fortrolighedspolitik, eller hvordan vi håndterer dine personoplysninger, kan du sende en e-mail til privacy.dk@medel.com eller kontakte et af vores regionale MED-EL-kontorer i nærheden af dig: MED-EL-kontorer på verdensplan

Selv om vi bestræber os på at løse eventuelle spørgsmål eller bekymringer, som du måtte have, har du mulighed for at klage til tilsynsmyndighederne, hvis du mener, at behandlingen af dine data krænker databeskyttelsesloven, eller hvis dine krav om databeskyttelse er blevet krænket på nogen måde. I Østrig er databeskyttelsesmyndigheden ansvarlig.

Er der en forpligtelse til at levere data?

Som en del af forretningsrelationen behøver du kun at levere de personoplysninger, som er nødvendige for at etablere og gennemføre forretningsrelationen, eller som vi er forpligtet til at indsamle ved lov. Du skal også underrette os om eventuelle ændringer af dine data. Uden disse data vil vi normalt være nødt til at afvise indgåelse af kontrakten eller gennemførelse af kontrakten, eller en eksisterende kontrakt kan ikke længere udføres og vil derfor blive opsagt.

Anvendes mine data til automatiseret beslutningstagning herunder profilering?

Vi anvender ikke automatiseret beslutningstagning iht. til artikel 22 i DSGVO.

Sikkerhed

Vi forpligter os til at sørge for, at dine oplysninger er sikre. For at forhindre uautoriseret adgang eller offentliggørelse har vi etableret passende fysiske, elektroniske og administrative procedurer for at beskytte og sikre de oplysninger, vi indsamler online.

Links til andre websteder

Vores websted kan indeholde links til andre interessante websteder. Men lige så snart du bruger disse links til at forlade vores websted, skal du være opmærksom på, at vi ikke har nogen indflydelse på disse andre websteder. Vi kan derfor ikke være ansvarlige for beskyttelsen og fortroligheden af de oplysninger, som du afgiver, mens du besøger sådanne websteder, og sådanne websteder er ikke omfattet af denne fortrolighedserklæring. Du bør derfor udvise forsigtighed og læse den fortrolighedserklæring, som gælder for det pågældende websted.

 

Cookies og sociale plugin-cookies

En cookie er en lille tekstfil, som gemmer internetindstillinger. Næsten alle websteder benytter denne teknologi. Den vil blive downloadet fra din browser, første gang du besøger et websted. Næste gang dette websted tilgås fra den samme enhed, vil cookien og den information, som den indeholder, enten blive returneret til det websted, som har oprettet den (førsteparts cookie) eller sendt til et andet websted, som den hører til (tredjeparts cookie). Det fortæller websiden, at den har været vist i denne browser før, og i nogle tilfælde vil det viste indhold blive varieret.

Visse cookies er ekstremt nyttige, fordi de kan forbedre brugeroplevelsen ved genbesøg af en side, som du allerede har besøgt adskillige gange. Forudsat at du bruger den samme enhed og den samme browser som før, kan cookies f.eks. huske - afhængigt af dine indstillinger - hvordan du bruger siden, og skræddersy de viste tilbud, så de er mere relevante for dine personlige interesser og behov. De fleste af de cookies, vi benytter, slettes automatisk fra din harddisk, når browseren lukkes ned ("session-cookies"). Derudover anvender vi cookies, som bliver liggende på harddisken efter nedlukning af browseren. Det sker hovedsageligt for at forbedre brugeroplevelsen, når du besøger webstedet igen, fordi webstedet så kan tilpasses efter dine personlige behov, og indlæsningstiderne kan optimeres.

Cookies uden godkendelse

Nødvendige cookies, også kaldet "strengt nødvendige", garanterer funktioner, som er nødvendige for, at du kan bruge webstedet som tiltænkt. Disse cookies anvendes udelukkende af os og kaldes derfor førsteparts cookies. De gemmes kun på din computer under den aktuelle browsersession. Absolut nødvendige cookies: Til indlogningsfunktionen har vi en såkaldt "session-cookie". Uden denne cookie, kan der ikke logges ind, og dermed er der ingen adgang til funktionerne bag indlogningen.

Endvidere sikrer sådanne cookies f.eks. funktioner som skift fra http til https og dermed overholdelsen af de øgede sikkerhedskrav til datatransmission ved skift af sider. Der kræves ikke samtykke til brug af nødvendige cookies.

Cookies, der kræver godkendelse

Cookies, som ikke er strengt nødvendige i lovens forstand for at bruge webstedet, kan stadig udføre vigtige opgaver. Uden disse cookies, vil funktioner, som giver mulighed for problemfri browsing på vores websted, såsom forudfyldte formularer, ikke længere være tilgængelige. Foretagne indstillinger, som f.eks. valg af sprog, kan ikke gemmes, og derfor skal der spørges om disse igen på hver side. Anvendte førsteparts cookies, inklusive yderligere beskrivelse:

Analytics

Dette websted anvender Google Analytics, en webanalysetjeneste som leveres af Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Denne anvendelse omfatter driftstilstanden Universal Analytics. Den forenkler tilknytningen af data, sessioner og interaktioner på tværs af flere enheder til et pseudonymt bruger-ID og dermed analyse af en brugers aktiviteter på tværs af enheder.

Google Analytics benytter cookies, som er tekstfiler, der gemmes på din computer for at give webstedets operatør mulighed for at analysere, hvordan brugerne anvender webstedet. De oplysninger, som cookien genererer om din anvendelse af webstedet, transmitteres normalt til en Google-server i USA og gemmes der. Men hvis IP-anonymisering er aktiveret på dette websted, vil Google på forhånd reducere din IP-adresse inden for medlemslandene af den europæiske union eller i andre lande, som er med i aftalen om det europæiske økonomiske samarbejdsområde. Kun i undtagelsestilfælde vil den fulde IP-adresse blive transmitteret til en Google-server i USA og blive forkortet der. Den IP-adresse, der transmitteres af din browser i sammenhæng med Google Analytics, flettes ikke sammen med andre Google-data. På vegne af dette websteds operatør vil Google anvende disse oplysninger til at evaluere din brug af webstedet, til at udarbejde rapporter om webstedsaktivitet og tilbyde webstedets operatør andre serviceydelser relateret til webstedet og internetbrug. Vores legitime interesse for databehandling er også en del af disse formål. Retsgrundlaget for brug af Google Analytics er Artikel 6, stk. 1, litra f) GDPR. Sessioner og kampagner afsluttes efter et bestemt tidsforløb. Som standard lukkes sessioner efter 30 minutter uden aktivitet, og kampagner afsluttes efter seks måneder. Tidsgrænsen for kampagner kan ikke overstige to år. For yderligere information om brugsbetingelser og databeskyttelse kan du besøge:

https://www.google.com/analytics/terms/
https://policies.google.com/

Du kan afvise anvendelsen af cookies ved at ændre indstillingerne for din browser, men du skal være opmærksom på, at hvis du gør det, vil du muligvis ikke kunne bruge alle funktioner på webstedet. Du kan også forhindre Google i at indsamle de data, som genereres af cookien og relatere dem til din brug af webstedet (herunder din IP-adresse) og i at behandle disse data, ved at hente og installere  Browserudvidelsen:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Ydeevne og tests

Dette websted benytter Visual Website Optimizer (VWO). Ved hjælp af VWO udarbejder vi brugertests til optimering og videreudvikling af vores websted. VWO analyserer statiske data om brugen af vores websted. Derudover bruges værktøjet som et A/B-testværktøj. I denne proces tilknyttes data såsom antallet af besøgende, klikadfærd og gennemsnitlig aktiv besøgstid for webstedets brugere til de tilsvarende testvarianter.

Opbevaringsvarighed:
Session eller visse data i op til 10 år (alle data er anonyme)

Fravælgelse:
https://www.medel.com?vwo_opt_out=1

Sociale plugins

Vi benytter også såkaldte sociale plugins (herefter kaldet knapper) for de sociale netværk: 

  • Clearspring Technologies (AddThis)
  • Facebook (Facebook Kommentarer, Facebook Synes om-knap og Sociale Widgets)
  • LinkedIn (LinkedIn-knap og Sociale Widgets)
  • Twitter (Twitter Tweet-knap og Sociale Widgets)
  • Google (Google+ knap og Sociale Widgets, Google Fonte, YouTube-knap og Sociale Widgets)

på dette websted. Når du besøger vores websted er disse knapper deaktiveret som standard, dvs. de sender ikke nogle data til de respektive sociale netværk uden din indblanding. Før du kan bruge disse knapper, skal du aktivere dem med et klik. Knappen forbliver aktiv, indtil du deaktiverer den eller sletter dine cookies.

Efter aktivering etableres der en direkte forbindelse til det sociale netværks server. Indholdet af knappen overføres derefter fra det sociale netværk direkte til din browser og integreres i webstedet. Så snart knappen er aktiveret, kan det sociale netværk indsamle data, uanset om du interagerer med knappen eller ej. Hvis du er logget ind på det sociale netværk, kan netværket tilknytte dit besøg til dette websted til din brugerkonto. Et socialt netværk kan ikke tilknyttes til andre websteder, før du har aktiveret den pågældende knap der. Hvis du er medlem af et socialt netværk og ikke ønsker, at det skal tilknytte de oplysninger, du indsamler, mens du besøger vores websted, til dine gemte medlemsinformationer, skal du logge ud af det sociale netværk, før du aktiverer det sociale netværks knapper. Vi har ingen indflydelse på mængden af data, som det sociale netværk indsamler med sine knapper. Med hensyn til formålet med og omfanget af dataindsamlingen samt den videre behandling og brug af dataene hos de sociale netværk samt dine tilhørende rettigheder og indstillingsvalg for beskyttelse af dit privatliv henviser vi til fortrolighedspolitikken hos de pågældende sociale netværk.

 

Denne politik er senest opdateret i maj 2018.

 


© 2017 MED-EL

Vi anvender første- og tredjeparts cookies, som gør det muligt for os at forbedre navigation på webstedet, analysere anvendelsen af webstedet og hjælpe os i vores markedsføringsarbejde. Klik venligst på 'Jeg accepterer' for at acceptere anvendelsen af cookies og skjule denne meddelelse permanent. Du kan også finde en liste over og en beskrivelse af de anvendte cookies i vores Fortrolighedspolitik.