Adatvédelmi szabályzat

Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 13. és 14. cikke szerinti adatfeldolgozással kapcsolatos információk

A személyes adatai és az adatainak védelme fontos számunkra. Ezért a következőkben tájékoztatjuk a személyes adatainak kezeléséről, különösen arról, hogy milyen célból dolgozzuk fel a személyes adatait, kinek adjuk át őket, valamint hogy milyen adatvédelmi kérésekkel élhet és milyen jogok illetik meg. Amikor a következőkben adatokról beszélünk, ez alatt a személyével kapcsolatos információkat értjük. Ez azoknak az információknak az összességét jelenti, amelyek Önt, mint személyt, közvetlenül vagy közvetve azonosítják.

Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbiakat.

A jelen szabályzat

Ez a szabályzat leírja, hogy a MED-EL és a fiókjai (www.medel.com/med-el-offices-worldwide) hogyan gyűjtik be, használják fel és védik meg az Ön személyes információit. A konkrét ajánlatokra, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó további információk leírását közvetlenül a megfelelő részek tartalmazzák.

Személyes adatainak kezelése során minden esetben eleget teszünk az adatvédelmi jogszabályoknak és rendelkezéseknek. A GDPR értelmében mi leszünk az összes Önnel kapcsolatban nyilvántartott személyes adatok „adatkezelője”.

Ki felel az adatok feldolgozásáért?

A felelős adatkezelő:

MED-EL Elektromedizinische Geräte Gesellschaft m.b.H.
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Österreich
Tel.: +43 5 77 88
office@medel.com

A felelős adatvédelmi tisztviselővel közvetlenül kapcsolatba léphet:

privacy@medel.com

vagy

MED-EL Elektromedizinische Geräte GmbH
attn. Datenschutzbeauftragter
Fürstenweg 77a
6020 Innsbruck
Austria

Milyen adatokat dolgozunk fel, és milyen forrásokból származnak ezek az adatok?

Olyan személyes adatait dolgozzuk fel, amelyeket közvetlenül Öntől kapunk (pl. kapcsolattartási lap, vásárlások, a myMED-EL-fiók adatai), valamint olyanokat, amelyeket a termékeink és szolgáltatásaink használata során gyűjtünk (pl. alkalmazás használata, látogatás a webhelyen). Ezen felül megengedhető módon (pl. rendelések/szerződések teljesítése, jogi kötelezettségek teljesítése vagy az Ön által adott hozzájárulás nyomán) harmadik felektől és/vagy nyilvánosan elérhető forrásokból (pl. cégjegyzék, társulatok jegyzéke, országos nyilvántartás, sajtó és média) származó személyes adatok feldolgozását is végezzük.

A különböző forrásokból, valamint a különféle alkalmazásokból és eszközökből származó személyes adatait a MED-EL-en belül összefésülhetjük és összekapcsolhatjuk.

Milyen célokból és milyen jogi alapon dolgozzuk fel az adatait?

A személyes adatait az adatvédelmi rendeletekkel összhangban dolgozzuk fel (DSGVO, valamint az adatvédelmi törvény (DSG) jelenlegi változata).

A Hearpeers a MED-EL hallásimplantátumait használó vagy használni tervező emberek nemzetközi közössége. Olyan hely, ahol a hallásimplantátumok felhasználói (valamint bárki, akit érdekel a hallásimplantátummal folytatott élet) kapcsolatot alakíthatnak ki, tanulhatnak egymástól, és végre megint hanggal telhet meg az életük. (Bece)neve, képe és a közzétett tartalom más tagok számára látható.

A regisztráció a myMED-EL fiókkal történik.

A Hearpeers mentorok
A Hearpeers mentorai saját maguk is átestek a hallásimplantálás folyamatán. Meg fogják érteni a problémáit, és ingyenes, közvetlen támogatást tudnak nyújtani.

A mentorokkal bizalmas, személyes, közvetlen beszélgetést folytathat. Négyszemközt kaphat támogatást olyan valakitől, aki megérti Önt, és képes válaszolni a hallásimplantátumhoz folytatott élethez kapcsolódó minden személyes, nem orvosi kérdésére.

Mentora a kapcsolatfelvételi adatait (nevét, e-mail-címét és kezdeti kérdéseit) megosztja a MED-EL-lel, hogy támogatást tudjanak nyújtani a legjobb megoldás megtalálásában. A beszélgetések tartalma bizalmas marad Ön és a mentora között.

A Hearpeers fórum
A regisztrációt követően a HearPeers fórumhoz is hozzáférhet. Ez a MED-EL által támogatott közösségi hálózati támogatás, amelynek célja, hogy világszerte összekösse a hallásimplantátumok jelenlegi és jövőbeli használóit, a gondozóikat, valamint a családjaikat, hogy megosszák a tapasztalataikat, és támogassák egymást. A tagok kérdéseket küldhetnek be és válaszolhatnak meg, valamint vizuális tartalmakat oszthatnak meg. Minden megosztott tartalom, a (bece)neve és a képe (ha feltöltötte) nyilvánosan látható a tagok és a nem bejelentkezett látogatók számára.

Rendeltetés:
Regisztrálás a Hearpeers közösségbe

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja, valamint 9. cikke (2) bekezdésének a) pontja

A MED-EL meghatalmazott partnerei a hallástérképeket közvetlenül a myMED-EL platformra tölthetik fel és menthetik. Az egészségügyi intézményekben dolgozó képzett szakembereink ezeket a térképeket használják a szervizügyek, jótállások és betegspecifikus testre szabások kezelése során.

A szolgáltatás biztosítása érdekében feldolgozzuk a hangprocesszor olyan adatait, mint a sorozatszám, terméktípus, illesztés dátuma és hallástérkép. A MED-EL ezeket az adatokat névteleníti, és statisztikai, kutatási és termékfejlesztési célból használja fel.

Rendeltetés:
A szerviz- és javítási esetek gyorsabb kezelése.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja, valamint 9. cikke (2) bekezdésének a) pontja és jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja és 89. cikke – kutatás, valamint termékek és szolgáltatások továbbfejlesztése.

Bizonyos webhelyeinken csevegőrobotot használunk arra, hogy a MED-EL termékeihez és szolgáltatásaihoz kapcsolódó kérdéseikre választ adjunk. A csevegőrobot szövegalapú szoftverrendszer, amelynek használata önkéntes. A bevitt szöveget a PC a munkamenet időtartamára helyben tárolja egy cookie-ban. A párbeszédeket a MED-EL a csevegőrobot továbbfejlesztése céljából névtelenül elemzi. Ha megadja a kapcsolattartási adatait, ezeket a rendszer a MED-EL helyi kirendeltségének továbbítja, hogy választ adjanak a megkeresésre.

A csevegőrobot a Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA által biztosított Azure Bot Service-t használja. Itt találhat adatvédelmi információkat: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement

Rendeltetés:
Gyors segítség a megkeresésekkel kapcsolatban

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

Ha a böngészőjében engedélyezi a helymeghatározási adatokhoz történő hozzáférést, megjelennek a közeli egészségügyi intézmények és értékesítési partnerek. A tartózkodási helyének meghatározása az IP-címe alapján történik. Az adatokat nem mentjük.

Rendeltetés:
Tartózkodási helyhez közeli egészségügyi intézmények és értékesítési partnerek megjelenítése

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

Webhelyünkön és a közösségi médiában különféle ingyenes feliratkozási szolgáltatásokat kínálunk, amelyek információkkal szolgálnak a MED-EL termékeivel, szolgáltatásaival és a munkánkkal kapcsolatban. Időről időre nem kötelező felméréseket küldünk ki, amelyekben névtelen visszajelzést kérünk.

A releváns és pontos marketing biztosítása céljából feldolgozzuk a nevét, foglalkozását és érdeklődési köreit, telefonszámát, címét, e-mail-címét és felhasználói magatartását (e-mailek megnyitása, kattintás hivatkozásokra).

Bármikor leiratkozhat, amihez minden hírlevél tartalmaz egy hivatkozást.

A MED-EL számára fontos a felhasználóink és partnereink adatvédelme, ezért a következő szolgáltatókat vesszük igénybe, hogy biztonságosan és jogszerűen juttassuk el a marketinget és kommunikációt:

MailChimp: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Microsoft Dynamics 365 Marketing: https://docs.microsoft.com/de-de/dynamics365/get-started/gdpr/

Salesforce: https://www.salesforce.com/company/privacy/

Momentive (régi nevén Survey Monkey): https://www.surveymonkey.com/mp/legal/privacy/?utm_source=momentive

Rendeltetés:
Információk a MED-EL konkrét témáival, termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja és jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja.

Beküldhet akár kéretlen jelentkezést, akár a webhelyünkön megjelölt konkrét munkakörökre is jelentkezhet.

Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) 13. cikke szerinti arra vonatkozó további információkért, hogy hogyan gyűjtjük és dolgozzuk fel a személyes adatait az internetes jelentkezés során, tekintse meg a MED-EL jelentkezőkhöz kapcsolódó adatvédelmi információit.

Rendeltetés:
Állásjelentkezés

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

Webhelyünkön hallásteszteket és -felméréseket kínálunk, bizonyos országokban pedig audiogramokat és teszteredményeket lehet feltölteni. A teszt függvényében az adatait (név, elérhetőségek, életkor, nem, teszteredmény, beszédértés, audiogram) elküldjük a MED-EL területi szakértőjének.

Kiskorúak esetén ezt a kérést csak a törvényes képviselő küldheti be.

Rendeltetés:
Válaszadás és segítségnyújtás az elérhető hallásjavító megoldásokra vonatkozó megkeresésével kapcsolatban; az audiogram/teszteredmények elemzése és a hallásra vonatkozó információk biztosítása.

A teszteredményeket névtelen formában statisztikai és kutatási célból is feldolgozzuk.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja, valamint 9. cikke (2) bekezdésének a) pontja és jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja és 89. cikke – statisztika, kutatás, valamint termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztése.

A MED-EL az audiológusok, beszédspecialisták és sebészek számára támogatást, valamint internetes eseményeket, megbeszéléseket, webináriumokat és egyeztetéseket kínál. Regisztrációs célból, valamint hogy kommunikálni tudjunk Önnel, a következő adatokat dolgozzuk fel: utónév, vezetéknév, e-mail-cím, foglalkozás, intézmény, település/ország, MED-EL-képviselő neve.

Az internetes eseményeket rögzíthetjük, és a MED-EL Akadémiában elérhetővé tehetjük.

Az internetes esemény jellegétől függően a következő szolgáltatókat használjuk:

A „WebEx” a Cisco Systems Inc., 170 West Tasman Dr., San Jose, CA 95134, USA szolgáltatása. Adatvédelmi információk: http://www.cisco.com/c/en/us/about/legal/privacy.html.

Az Adobe Connect az Adobe Systems Software, 4-6 Riverwalk, Citywest Business Campus, Dublin 24, Ireland szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://www.adobe.com/privacy.html.

A Zoom a Zoom Video Communications Inc., 55 Almaden Blvd, Suite 600, San Jose, California 95113, USA szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://zoom.us/privacy.

A Microsoft Teams a Microsoft Corporation, One Microsoft Way Redmond, Washington 98052 szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

Rendeltetés:
Regisztráció és hozzáférés internetes eseményekhez, egyeztetésekhez, webináriumokhoz és videókonferenciákhoz.

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja és jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja – internetes események és képzési anyagok biztosítása.

A MED-EL-lel a kapcsolattartási lapjaink kitöltésével veheti fel a kapcsolatot (pl. termékekhez kapcsolódó megkeresések, támogatás stb.). A kapcsolatfelvétel általában e-mailen történik, vagy telefonszám megadása esetén telefonon.

Az űrlap beküldésekor a kapcsolattartási mezőkben megadott adatokat (név, foglalkozás (pl. sebész, ápoló, audiológus), (szakmai) érdeklődési köröket, telefonszámot és címet (utca, házszám, település, irányítószám, régió, ország), e-mail-címet és a levelezőlistában megadott érdeklődési kört) dolgozzuk fel.

Rendeltetés:
Válaszadás/segítségnyújtás a megkeresése nyomán

Jogalap:
Szerződés teljesítése vagy szerződést megelőző teendők ellátása – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

Bizonyos kapcsolattartási lapjainkon „Google reCAPTCHA”-t használunk (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA). Adatvédelmi információk.Ezzel azt ellenőrizzük, hogy az adatokat ember vagy automatizált program vitte-e be. Az elemzés automatikusan kezdődik, amint ellátogat a webhelyünkre. A reCAPTCHA ehhez az elemzéshez különféle információkat használ (pl. IP-cím, látogatás ideje, egérkattintások).

Jogalap:
Jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja – védelem a rosszindulatú automatizált kémkedés és levélszemét ellen.

Amikor konferenciákra, eseményekre stb. regisztrál, az adatait átadjuk harmadik feleknek (szervezők, szállodák, közlekedési vállalatok, utazási irodák és vízumügyi hatóságok). Ennek célja a szerződés szerinti teljesítés, különös tekintettel a szálloda- és jegyfoglalásra, átszállásokra, regisztrálásra és a vízumok beszerzésére.

Rendeltetés:
Regisztráció konferenciára, eseményre

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja 

A MED-EL-t az interneten a közösségi médiákban is megtalálhatja. Ezeket a platformokat arra használjuk, hogy kommunikáljunk Önnel, valamint termékeinkre és munkákra vonatkozó információkat tegyünk közzé. Visszajelzése alapján továbbfejlesztjük a termékeinket és szolgáltatásainkat. Ezektől a szolgáltatóktól a következőkre vonatkozó névtelen statisztikákat kapunk: hozzászólások, megosztások, like-ok, feliratkozások és hasonló műveletek. Az adatvédelmi információikat alább találja.

Ezekkel a szolgáltatókkal közös a felelősségünk. A személyes adataira vonatkozó megkeresésekkel mind a szolgáltatóval, mind velünk kapcsolatba léphet.

Rendeltetés:
Internetes kommunikáció, termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó információk közzététele. Visszajelzések kiértékelése a termékek és szolgáltatások továbbfejlesztése céljából.

Jogalap:
Jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja – PR és kommunikáció, termékek és szolgáltatások továbbfejlesztése.

Twitter
A Twitter a Twitter International Company, 26 Fenian St., Dublin, Ireland szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://twitter.com/en/privacy.

YouTube
A YouTube a Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://policies.google.com/privacy.

LinkedIn
A LinkedIn a LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Ireland szolgáltatása. Adatvédelmi információk: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy.

A Facebook és az Instagram
a Meta Platforms Ireland Ltd. (Facebook), 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland szolgáltatásai.
A feldolgozási tevékenységekre vonatkozó további információkat a Meta https://www.facebook.com/privacy/explanation vagy az Instagram https://help.instagram.com/519522125107875 adatvédelmi szabályzatában találhat.
Itt is további információkat találhat a személyes adatok felhasználásáról: https://www.facebook.com/legal/controller_addendum

Használhatja a MED-EL termékeihez és szolgáltatásaihoz kapcsolódó információkat, tanfolyamokat, webináriumokat és programokat tartalmazó internetes tanulásmenedzsment-rendszerünket. Az Academy a myMED-EL szolgáltatása. A regisztráció a myMED-EL fiókon keresztül történik.

Az e-mail-címét a következő célokból használjuk fel: automatizált információkat küldünk, például tanfolyamok vagy feladatok határidejére vonatkozó emlékeztetőket, vagy az előjegyzett webinárium- és szemináriumesemények emlékeztetőit. A tanúsítványait e-mailben is megkapja. Kijelölt oktatóval rendelkező tanfolyamok vagy programok esetén az oktatási folyamat keretében az oktató e-mail-üzeneteket küldhet a résztvevőknek.

Az Academy egy TotaraSession nevű nélkülözhetetlen munkamenet-cookie-t használ. A folyamatosság fenntartása, valamint az oldalak közötti bejelentkezés fenntartása érdekében ezt a cookie-t engedélyeznie kell a böngészőjében. Amikor kijelentkezik vagy bezárja a böngészőt, ez a cookie megsemmisül (a böngészőjében és a kiszolgálón).

Kínálatunk optimalizálása érdekében az oktatási platformon rögzítjük, hogy milyen webináriumokon, tanfolyamokon és programokon vett részt, valamint a felhasználói magatartását. Minden oktatási tevékenységhez rögzítjük a tanulmányi előrehaladását, válaszait és teszteredményeit, hogy dokumentáljuk az oktatáson elért sikereit, és oktatási tanúsítványokat tudjunk létrehozni.

Rendeltetés:
Az oktatási platform üzemeltetése és optimalizálása

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

A MED-EL Remote Check segítségével saját maga végezhet hallásvizsgálatokat.

Az egészségügyi intézmény egy szakértője személyesen fogja meghívni a vizsgálatra e-mailben vagy SMS-ben. A vizsgálati adatait az egészségügyi intézmény szakértője fogja megkapni és kiértékelni. A vizsgálat után az egészségügyi szakembertől visszajelzést fog kapni.

A Remote Check-et a myMED-EL-fiókjából tudja elérni. A MED-EL az egészségügyi intézmény nevében a következő adatokat tárolja: név, cím, e-mail, telefonszám, bejelentkezési adatok, nem, születési dátum, időpontok, vizsgálat dátuma és eredményei, pontszámok, esetleges megjegyzések és fényképek. Az adatokat titkosított formában tárolják AWS-kiszolgálókon az EU-ban működő adatközpontokban. AWS, Amazon Web Services EMEA SARL, 38 Avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg. Adatvédelmi információk: https://aws.amazon.com/compliance/data-privacy/.

A MED-EL az alkalmazás használati adatait névtelenített formában használja kutatás, statisztikák és termékfejlesztés céljából.

Rendeltetés:
Hallásvizsgálatok végzése és kiértékelése azáltal, hogy az adatait átküldik az egészségügyi intézménynek.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6 (1) a) , 9 (2) a) és 6 (1) b) pontja – szerződés teljesítése, jogos érdek – GDPR 6. (1) f) pontja és 89. cikke – GDPR 6 (1) f) pontja és 89. cikke – statisztika, kutatás, valamint termékeink és szolgáltatásaink továbbfejlesztése.

A MED-EL különféle olyan alkalmazásokat kínál rehabilitációs képzési és támogatási célból, amelyek okostelefonokon, táblagépeken és webes eszközökön működnek. Ezek az alkalmazások saját beépített adatvédelmi szabályzatokkal rendelkeznek.

Ezeknek az alkalmazásoknak a célja, hogy segítsenek a legtöbbet kihozni a MED-EL termékeiből; hogy a felhasználók jobban halljanak és értsenek, hogy előmozdítsák a tanulást, és hogy javítsák a felhasználók életminőségét. Bizonyos alkalmazások esetében a teszteredményeket pdf formátumban lehet beküldeni e-mailben.

A regisztráció a myMED-EL fiókkal történik.

Rendeltetés:
Mobil alkalmazások használata rehabilitáció, képzés és támogatás céljából.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) és 9. cikke (2) bekezdésének a) pontja és szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

A myMED-EL platform a regisztrált felhasználók számára hozzáférést biztosít a MED-EL személyre szabott ajánlataihoz. Regisztrációjának hitelesítése céljából, valamint hogy az orvostechnikai eszköze vagy szakmai igényei alapján megfelelő információkat és szolgáltatásokat biztosítsuk, a regisztrált szerepkör alapján a következő adatkategóriákat dolgozzuk fel:

E-mail-cím, név, postacím, ország, születési dátum, szülő vagy gondviselő adatai, terméktípus, sorozatszám, kapcsolat a felhasználóval, foglalkozás, intézmény és az intézmény címe.

A születési dátumát azért kell megadni, hogy gondoskodjunk arról, hogy a gyermekek felhasználói fiókját csak a szülők vagy törvényes gondviselők hozzájárulásával hozzák létre.

Az elérhetőségi adatait a következő célokból használjuk:

  • üzenetek küldése a myMED-EL-fiókjával kapcsolatban.
  • válaszadás további kérdésekre vagy további adatok kérése, hogy a MED-EL felhasználójaként ellenőrizzük.
  • tájékoztatás a myMED-EL-fiók létrehozásáról.

A MED-EL ezeket az adatokat névtelenített formában, valamint statisztikai, kutatási és termékfejlesztési célból használja fel.

A myMED-EL és személyre szabott szolgáltatások hozzáférési ellenőrzését az Auth0 Inc.,10800 NE 8th, St. Suite 700, Bellevue, WA 98004, USA által szolgálgatásként biztosított Auth0 szoftverösszetevő segítségével végezzük. Ehhez az e-mail-címét és jelszavát továbbítani kell az Auth0-nak a biztonságos bejelentkezési folyamat céljából. Itt találhat további információkat: https://auth0.com/terms/ és itt: https://auth0.com/privacy/. Bármikor leiratkozhat, ha kapcsolatba lép velünk, pl. közvetlenül e-mailben a myMED-EL profiljából.

Rendeltetés:
A kapcsolattartási adataira az azonosságának ellenőrzése céljából van szükség, valamint hogy a szükséges szolgáltatásokat nyújtani tudjuk, és reagáljunk a megkeresésekre.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. (1) a) pontja, Szerződés teljesítése – GDPR 6. (1) b) pontja, valamint GDPR 89. cikke – kutatás, valamint termékek és szolgáltatások továbbfejlesztése.

Paypal
Bizonyos országokban elfogadunk online fizetést a Paypal (Europe) S.a.r.L, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg rendszerén keresztül. A tranzakciók elvégzéséhez a MED-EL és a PayPal a személyes adatait biztonságosan megosztja. Ezek közé tartozik a neve, címe, e-mail-címe, IP-címe és tranzakcióazonosítója.

Itt találhat további információkat: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full.

Rendeltetés:
PayPal segítségével történő fizetés

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

Szakemberként a myMED-EL-fiókjának segítségével férhet hozzá a MED-EL termékeinek implantációjához kapcsolódó esettanulmányokat tartalmazó internetes média-adatbázisunkhoz.

A videókat a Vimeo platform biztosítja (Vimeo LLC, 555 West 18th Street, New York 10011, USA). Itt találja a Vimeo adatvédelmi tájékoztatóját: https://vimeo.com/privacy.

Az átmeneti időszak során az Arri Media GmbH, Türkenstraße 89, 80799 München szolgáltató meglévő regisztrációit is használhatja. Adatvédelmi információk az Arrinál.

Rendeltetés:
A sebészeti videókönyvtár elérése és regisztráció.

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

A webáruházban megrendelheti a MED-EL termékeit. A rendelések teljesítéséhez a következő információkat gyűjtjük: név, kapcsolattartási adatok, e-mail-cím, születési dátum, implantációt végző egészségügyi intézmény, implantáció dátuma, felhasználó neve, felhasználó kapcsolattartási adatai, fogyatékosság oka, eszköz sorozatszáma, számlázási cím, szállítási cím, telefonszám, IP-cím és böngészőinformációk.

Rendeltetés:
Az áruház üzemeltetése, szolgáltatások biztosítása és rendelések teljesítése.

Jogalap:
Szerződés teljesítése – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének b) pontja

Ki kapja meg az adatait?

Előfordulhat, hogy az adatokat a MED-EL csoporton belül átadjuk. Csak azok a fiókok, részlegek vagy alkalmazottak férhetnek hozzá az adataihoz, amelyeknek erre a megfelelő feldolgozás céljából szükségük van.

Adatok átadása harmadik feleknek:

Különféle szolgáltatókat és harmadik feleket használunk („adatfeldolgozók”) webhelyünk és mobil alkalmazásaink folyamatos továbbfejlesztése céljából, valamint hogy felhasználóbarát szolgáltatásokat biztosítsunk.

A MED-EL csak olyan adatfeldolgozókat alkalmaz, akik aláírták a megfelelő adatvédelmi szerződéseket, és akik megfelelő törvényi garanciákat kínálnak. Amilyen mértékben lehetséges, az együttműködésre olyan partnereket használunk, akiknek a székhelye vagy kiszolgálói az Európai Unión (EU) belül vannak.

Annak érdekében, hogy bizonyos szolgáltatásokat tudjunk kínálni, olyan harmadik fél szolgáltatókat is megbízunk, akiknek a székhelye vagy kiszolgálói az EU-n kívül vannak. Hacsak az alábbiakban másként nem rendelkezünk, az EU szokásos szerződéses feltételeit használjuk megfelelő garanciaként: https://eur-lex.europa.eu/eli/dec_impl/2021/914/oj, hogy biztosítsuk az adatai GDPR szerinti védelmét.

Ezen felül szemmel tartjuk a partnereink további biztonsági intézkedéseit és adatvédelmi szabályait vagy tanúsítványait.

Számlázási célból vagy az Ön egészségügyi ellátásának céljából előfordulhat, hogy át kell adnunk az adatait egészségbiztosítóknak vagy egészségügyi intézményeknek.

Frissítés

Személyes adatainak frissítése elsősorban a közvetlen visszajelzése vagy a számunkra beküldött változási értesítés alapján történik. A frissítés ugyanakkor harmadik felektől származó vagy nyilvánosan elérhető információk felhasználása alapján is lehetséges.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?

Személyes adatait a szükséges mértékben az üzleti kapcsolatunk fennállásának időtartamára (szerződés kötése, feldolgozása és bontása) tároljuk, valamint az osztrák kereskedelmi szabályzatból (UGB) és szövetségi adószabályzatból (BAO) eredő jogszabályi tárolási és dokumentációs kötelezettségünk alapján, valamint jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódó esetekben.

A tárolási időtartam megállapítása során ezen felül a jogszabályban meghatározott korlátozásokat is figyelembe vesszük, ami az általános polgári törvénykönyv (ABGB) értelmében általában 30 év, de bizonyos esetekben csak 3 év.

Adatait alapvetően a szerződés teljes teljesítését követően töröljük, illetve ha a hozzájárulását visszavonja vagy tiltakozik, amennyiben nem áll fenn törvényi kötelezettségből adódó, illetve jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódó tárolási kötelezettség. További feldolgozásra csak akkor kerül sor, ha kifejezetten hozzájárult az adatai további felhasználásához vagy ha a jogszabály által engedélyezett további adatfeldolgozás jogát fenntartottuk.

Lehetséges, hogy az adatokat törlés helyett névtelenítjük. Ebben az esetben az esetleges személyes hivatkozásokat végérvényesen eltávolítjuk, és ebből adódóan az adatvédelmi visszavonási kötelezettségek már nem lesznek érvényben. Ilyen esetekben nem lehet visszaállítani a személyes hivatkozásokat.

Az Ön jogai

Ön a GDPR értelmében a következő jogokkal rendelkezik:

  • Hozzáférési jog – GDPR 15. cikke:
    Azzal kapcsolatos visszajelzéshez kapcsolódó jog, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat feldolgozzák-e, és ebben az esetben hozzáférnek-e a személyes adatokhoz;
  • Helyesbítéshez való jog – GDPR 16. cikke:
    Ahhoz való jog, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsék az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat;
  • A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”) – GDPR 17. cikke:
    Ahhoz való jog, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljék;
  • Az adatkezelés korlátozásához való jogGDPR 18. cikke:
    Ahhoz való jog, hogy elérje a személyes adatai feldolgozásának korlátozását;
  • Az adathordozhatósághoz való jogGDPR 20. cikke:
    Ahhoz való jog, hogy a saját magára vonatkozó és számunkra megadott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat másik adatkezelő számára akadály nélkül átadhassa;
  • A tiltakozáshoz való jogGDPR 21. cikke:
    Ahhoz való jog, hogy az egyedi helyzetével kapcsolatos bármely okból bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen.

Amikor az adatfeldolgozáshoz a beleegyezésére van szükség, a beleegyezését a jövőbeli használattal kapcsolatban bármikor visszavonhatja. Ehhez küldjön e-mailt a privacy@medel.com címre, vagy a cookie-beállításokban módosítsa a választását.

Amennyiben hozzá szeretne férni a saját információihoz, módosítani szeretné a kapcsolattartási beállításait, vagy a jelen adatvédelmi szabályzattal vagy a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos bárminemű kérdése vagy aggodalma van, írjon e-mailt a privacy@medel.com címre, vagy lépjen kapcsolatba a MED-EL egyik legközelebbi helyi kirendeltségével: A MED-EL kirendeltségei világszerte

Bár törekszünk a kérdéseinek vagy aggodalmainak megválaszolására, ha úgy gondolja, hogy az adatainak kezelése adatvédelmi jogszabályba ütközik vagy az adatvédelmi igényei bármi módon sérültek, a felügyeleti hatóságnál tehet panaszt. Ausztriában az adatvédelmi hatóság a felelős.

Fennáll a kötelező adatszolgáltatás?

Üzleti kapcsolatunk keretében csak olyan személyes információkat köteles megadni, amelyekre az üzleti kapcsolat létesítése és fenntartása céljából szükség van, vagy amelyek begyűjtését jogszabály írja elő a számunkra. Akkor is értesítenie kell bennünket, ha az adatai módosulnak. Ezek nélkül az adatok nélkül jellemzően meg kell tagadnunk a szerződéskötést vagy a szerződés teljesítését, és az is lehetséges, hogy egy meglévő szerződést már nem lehet teljesíteni, és ezáltal fel kell mondani.

Felhasználják az adataimat automatizált döntéshozatalra, többek között profilalkotásra?

A DSGVO 22. cikke értelmében nem alkalmazunk automatizált döntéshozatalt.

Biztonság

Elkötelezettek vagyunk információinak biztonsága iránt. Az illetéktelen hozzáférés vagy közlés megakadályozása érdekében megfelelő fizikai, elektronikus és felügyeleti eljárásokat foganatosítottunk az interneten gyűjtött információk védelme és biztosítása céljából.

Más webhelyekre mutató hivatkozások

Webhelyünk más, olyan webhelyekre mutató hivatkozásokat tartalmazhat, amelyeket érdekesnek találhat. Amikor azonban ezeken a hivatkozásokon elhagyta a webhelyünket, tudnia kell, hogy a másik webhely felett nem gyakorlunk ellenőrzést. Ily módon nem tudunk felelősséget vállalni az olyan információk védelméért, amelyeket az ilyen webhelyek látogatása során megad, és az ilyen webhelyekre nem vonatkozik a jelen adatvédelmi nyilatkozat. Körültekintéssel járjon el, és vizsgálja meg az adott webhelyre vonatkozó adatvédelmi nyilatkozatot.

 

A webhelyen használt cookie-k

Annak érdekében, hogy optimális felhasználói élményt nyújtsunk Önnek (pl. nyelv vagy oldalbeállítások választása), cookie-kat használunk a bejelentkezési adatainak mentésére, a biztonságos bejelentkezés biztosítására, statisztikai adatok gyűjtésére, hogy a webhely funkcióit optimalizáljuk, és személyre szabott tartalmat biztosítsunk az Ön számára. A cookie-k a webhely megfelelő működéséhez is fontosak.

Az összes cookie elfogadásához és a webhely közvetlen eléréséhez kattintson az „Összes cookie elfogadása” lehetőségre; vagy kattintson a „Cookie-beállítások” lehetőségre, és megnyílik egy részletes leírás arról, hogy milyen cookie-kat használunk, és hogy bizonyos cookie-kat menteni kell-e. A jövőbeli használatra vonatkozó beleegyezését bármikor visszavonhatja a cookie-beállításokban.

A webhelyünk továbbfejlesztéséhez és optimális működéséhez a következő szolgáltatókat használjuk:

Ez a webhely a Google Analyticset, a Google Inc (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA) webelemző szolgáltatását használja. Használata a Universal Analytics (általános elemző) üzemmódot tartalmazza. Ez lehetővé teszi az adatok, munkamenetek és interakciók álnevesített felhasználói azonosítóhoz történő, több eszközt átfedő hozzárendelését, és ezáltal a felhasználók tevékenységeinek több eszközt átfedő elemzését.

A Google a webhely üzemeltetőjének nevében eljárva ezeknek az információknak az alapján felméri, hogy Ön hogyan használja a webhelyet, jelentéseket állít össze a webhely működéséről és a webhely üzemeltetője számára egyéb szolgáltatásokat nyújt a webhely és az internet használatával kapcsolatban.

Adatvédelemmel kapcsolatos további információk: https://policies.google.com/

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

imgIX
A képek valós időben történő optimalizálására az imgIX-et, a Zebrafish Labs Inc., 423 Tehama St, San Francisco, CA 94103, USA vállalat szolgáltatását használjuk a webhelyünkön. Adatvédelemmel kapcsolatos további információk: https://imgix.com/privacy

Jogalap:
Jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja – képek valós idejű optimalizált megjelenítése

Pantheon
Az internetes ajánlatunk biztonságos és hatásos biztosítása érdekében a Pantheon webszolgáltató szolgáltatásait használjuk (Pantheon Systems, Inc., 717 California Street, San Francisco, CA 94108). Adatvédelemmel kapcsolatos további információk: https://www.pantheon-inc.com/privacy-statement

Jogalap:
Jogos érdek – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének f) pontja – webhelyünk hibamentes és biztonságos biztosítása

A közösségi médiák úgynevezett beépülő moduljait is használjuk, hogy webhelyünket közösségi hálózatokhoz kapcsoljuk (a továbbiakban: „gombok”):

  • Clearspring Technologies (AddThis)
  • Meta Platforms (Facebook- és Instagram-hozzászólások, Like gomb és közösségi widgetek)
  • LinkedIn (LinkedIn gomb és közösségi widgetek)
  • Twitter (Twitter Tweet gomb és közösségi widgetek)
  • Google (Google+ gomb és közösségi widgetek, Google betűkészletek, YouTube gomb és közösségi widgetek)

Amikor a webhelyünkre látogat, ezek a gombok nem működnek, azaz a beavatkozása nélkül nem küldenek adatokat a megfelelő közösségi hálózatoknak. A gombokat kattintással tudja aktiválni. A gombok addig maradnak aktívak, amíg inaktiválja őket vagy törli a cookie-kat.

Aktiválás után közvetlen kapcsolat létesül a közösségi hálózat kiszolgálójával. Ha bejelentkezett a közösségi hálózatba, a webhelyen végzett látogatását a felhasználói fiókjához rendelheti.

Nem tudjuk befolyásolni, hogy a közösségi hálózatra mennyi adat kerül át.

Az adatgyűjtés céljával és terjedelmével, az adatok közösségi hálózatok által történő felhasználásával, valamint a kapcsolódó jogaival és adatvédelmi beállítási lehetőségeivel kapcsolatos információkért olvassa el a megfelelő közösségi hálózatok adatvédelmi szabályzatát.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

Webhelyünkön a Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland által biztosított Google Tag Manager eszközt használjuk.

Maga a Google Tag Manager nem tárol cookie-kat és nem dolgoz fel személyes adatokat. Ugyanakkor lehetővé teszi olyan további nyomon követő eszközök indítását, amelyek személyes adatokat gyűjthetnek és dolgozhatnak fel, hogy lehetővé tegyék az igényeken alapuló felépítést és a webhelyünk optimalizálását.

A Tag Managerrel kapcsolatos további információk: https://support.google.com/tagmanager/answer/9323295?hl=en

A Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Ireland által biztosított „Google Ads” szolgáltatását használjuk.

A Google adatvédelmével kapcsolatos további információk: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en.

A Google Ads-et marketing és optimalizálási célból használjuk, elsősorban azért, hogy releváns és érdekes hirdetéseket mutassunk, és továbbfejlesszük a kampányteljesítménnyel kapcsolatos jelentéseket. Nem gyűjtünk és nem dolgozunk fel személyes adatokat. A Google-től kizárólag névtelenített statisztikai felméréseket kapunk. A Google Ads automatikusan közvetlen kapcsolatot hoz létre a Google kiszolgálójával. Nincs befolyásunk arra, hogy a Google mennyi adatot gyűjt, és hogyan használja a továbbiakban.

Rendeltetés:
Marketingkínálatunk optimalizálása.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

A Meta Platforms Ireland Ltd. (Facebook), 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland által nyújtott „Facebook Pixel”, „Conversion API” és „Facebook Custom Audiences” szolgáltatásokat használjuk.

A Meta adatvédelmével kapcsolatos további információk: https://m.facebook.com/privacy/explanation

Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a Meta segítségével közzétett hirdetéseink csak a Facebook azon felhasználóinak jelenjenek meg, akik ellátogattak a webhelyünkre, és érdeklődést mutattak bizonyos témák vagy termékek iránt.

Rendeltetés:
Marketing- és optimalizálási célok, elsősorban, hogy releváns és érdekes hirdetéseket helyezzünk el a Facebookon, ily módon fejlesztve a kínálatunkat.

Jogalap:
Hozzájárulás – GDPR 6. cikke (1) bekezdésének a) pontja

 

Ezt az irányelvet legutóbb 2022 márciusában frissítették.

 

Select your Language

Please, select a language for this page